16.1.07

Underhuset slakter legemiddelindustrien

Fritt Helsevalg melder at en rapport fra det britiske underhuset er et knusende slag mot den farmasøytiske industriens troverdighet. Rapporten sier blant annet at industrien har gått inn for å definere flest mulig friske mennesker som syke for å selge mer legemidler.

Det sier litt om menneskesynet til de ansvarlige, og er det noen grunn til å tro at industrien er annerledes i Norge?

1 kommentar:

paatus sa...

Om industrien er annerledes i Norge? Neppe.
"Tall fra Riksrevisjonen viser at legene får over 90 prosent av medisininformasjonen fra legemiddelprodusentene. Medisinindustrien bruker rundt 70.000 kroner hvert år på hver lege i Norge."

Videre nevnes det:
"Leger som stoler på slik informasjon kan i verste fall gi pasientene feil behandling, sier professor i sosialmedisin, Per Fugelli. - Legemiddelindustrien er ofte tendensiøs i først og fremst å fremstille de positive sidene ved sine medisiner....."

Når man setter dette i sammenheng med registrerte tilfeller av dødsfall i Norge grunnet feilmedisinering, levner det liten tvil om at den britiske helsekomitéen’s rapport gir et høyst aktuelt bilde av dagens situasjon for oss nordmenn også.

Alt i alt, så operer legemiddelprodusentene på tvers av landegrenser, og Norge, eller hvilket som helst industrialisert land med solid økonomi, vil være utsatt for målrettet lobbyvirksomhet fra denne industrien.