24.1.07

Myndighetene mot folkets helse?


Enten du tror det eller ei, er det meste av gode naturmidler i ferd med å bli forbudt, jfr. EUs direktiver som er under utarbeiding, CAFTAs og WTOs målsetninger, Codex Alimentarius’ verdensomspennende forbud med mer. Ikke tro at norske myndigheter beskytter deg, for de jobber mot deg og dine rettigheter. (We Become Silent)

Synes du det er rimelig at myndighetene bevisst hindrer deg i å kjøpe virksomme, rimelige og sunne naturmidler?

Er det rimelig at de forbyr produsentene og selgerne å opplyse deg om helsebringende virkninger av mat og kosttilskudd - selv om det skulle være aldri så sant?

Er det logisk at du får bare lov til å kjøpe naturmidler fritt dersom de ikke motvirker sykdommer?


Mattilsynet ignorerer forskning
Dersom forskning ikke støtter Mattilsynets ofte foreldede kunnskaper, ignoreres den gjerne. Norske "matsikkerhets"-myndigheter holder doseringen på helsekost så lavt at du kan ikke stole på anbefalingene hvis du vil ha best mulig helse. I mange tilfeller kan du trygt ta den tidobbelte mengden av Mattilsynets anbefalinger for å få best mulig helse.
.
01.03.07 gikk også norske myndigheter ut og bekreftet deres egne synspunkter på nytt når det gjelder kunstig søtning av matvarer. Så synd de "glemte å vurdere" de 92 dokumenterte bivirkningene av bruk av f.eks. aspartam. De ignorerer også det faktum at sukralose/Splenda ikke er testet på mennesker en gang. De lar deg og dine være forsøkskaninene her.


Lovgivning styres av legemiddelindustrien
Hvorfor er Legemiddelloven slik at straks det påstås at et produkt har ”medisinske” egenskaper, blir det omklassifisert til ”legemiddel”, og kan da kun selges av apoteker og leger, gjerne til en mangedoblet pris av hva det koster i en vanlig helsekostbutikk? Hvorfor forbys naturmidler som kan fjerne sykdommer og plager? Enten reseptbelegges de, eller blir de ofte forbudt i hele landet.

Mattilsynet og Statens legemiddelverk (SLV) jobber ikke for folkets beste. De jobber nå med å gradvis frata oss retten til selv å velge sunne og ufarlige naturprodukter som fremmer helsa vår, og kan kurere sykdommer. Samtidig gjør de syntetiske medisiner mer tilgjengelige.

Skolemedisinen og dens legemidler må vi selvsagt ha, men medisiner bør først tas i bruk når naturlige og sunne midler ikke gir tilstrekkelig effekt, eller ved mer akutte sykdomstilfeller. Myndighetene vil visst ha oss bort fra naturens egen sunne medisin, og over i armene til legemiddelindustrien.


Korrupsjon?
Legemiddelindustrien er stor og mektig, og vet hvordan de får politikerne til å høre etter. Er Mattilsynet og SLV også utsatt for lobbyvirksomhet fra disse? Påvirkningen ser ut til å være der, og den har visst påvirket prioriteringene deres.

De kommende eksemplene taler for seg selv, og du kan spørre deg: ”Hvem tjener på det? Folket eller legemiddelindustrien? ”Vil Mattilsynet og SLV beskytte folks helse, eller er det legemiddelindustrien de prioriterer?

Hvem tjener på det?
Effektive kosttilskudd fjernes fra helsekostmarkedet, ulogisk nok fordi de virker.

Eksempel: Glukosamin er et naturlig stoff som bygger opp brusk i leddene, forebygger slitasjegikt, og demper plager og smerter i muskler og skjelett hos mennesker. Det utvinnes fra reke- og krabbeskall, og har ingen kjente bivirkninger. I USA har produkter med glukosamin og kondroitin vært blant de mest kjøpte helsekostproduktene de siste 10 årene.

I Norge forbød Statens legemiddelverk glukosamin i helsekostbutikken fordi det virket. Dersom du har smerter i ledd og muskler, kan du nå kjøpe det på apoteket til over dobbelt så høy pris som tidligere. Hvem tjener på det, folket eller legemiddelindustrien?


Bruk ”ekte” medisin
Staten og legemiddelindustrien ser gjerne at du bruker mye penger på ”ekte medisin” mot leddgikt og andre muskel- og skjelettsmerter. Men det er ikke alltid så bra for helsa.

Vioxx kom til Norge i 2000. Vioxx drepte ca 40% av sine brukere. Det ble ca 60 000 døde amerikanere, og ca 40 000 skadde. Omtrent 1000 nordmenn brukte middelet, ifølge SLVs egne tall…


Hvorfor fjerner de helsekost?
Argumentet fra myndighetene er gjerne at forbrukerne skal ”beskyttes”, men hvorfor skal vi beskyttes mot noe som det faktisk ikke er problemer med? Hvem tjener på det?

Legemiddelindustrien tjener ikke på friske mennesker.

Hvis ”beskyttelse” og ”sikkerhet” er fokuset til Mattilsynet og SLV, er de på tynn is. Ha i minne at tobakk og alkohol kan du kjøpe så mye du vil av.

8000 nordmenn dør av røyking hvert år, og mange flere behandles (med medisiner) for skadene. Alkoholens virkninger har også store, mørke tall. Og ca 4500 nordmenn dør hvert år av feilbehandling i ”helsevesenet” eller bivirkninger fra medisinene de blir gitt.

Men det er altså sunne og ufarlige vitaminer, mineraler og annen helsekost Mattilsynet sier de skal beskytte deg fra. Hvem tjener på det?


Media hjelper til
24.11.06 var det en artikkel i Aftenposten: ”Advarer mot naturmidler som virker”. Mattilsynet hadde kontrollert naturmidler, og fant ”legemidler” i noen av produktene.

Som du sikkert har skjønt, kan ”legemiddel” være så mangt etter Legemiddelloven, som for eksempel glukosamin eller hvilket som helst annet virksomt naturmiddel som er bra for helsa di. Virker helsekost, blir det ulogisk nok forbudt.

Avdelingsoverlege Steinar Madsen ved SLV uttalte følgende i artikkelen (journalistens uthevelser):
Urene legemidler
- Midlene som brukes i naturmidler og kosttilskudd er ikke godkjent av legemiddelverket. De er ofte urene og kan gi ukjente bivirkninger. De kan føre til sykdom og i verste fall død, sier Madsen.

Først: Hvem tjener på Madsens/SLVs uttalelse, og generelt hele artikkelens budskap? ( http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1543458.ece )


Medisin dreper
Så over til Madsens utsagn: Han har rett i en sak, og det er at naturmidler og kosttilskudd har ukjente bivirkninger. De er så godt som ikke-eksisterende. Han ”glemmer” derimot å nevne at ”vanlig” syntetisk medisin er den som faktisk dreper folk. Bare i Norge dreper den mange tusen hvert år.

I USA dreper medisinsk feilbehandling mer enn 780 000 mennesker pr. år (”Death by medicine”). Den største dødsårsaken i USA er faktisk skolemedisinen og dens feilbehandlinger. I tillegg kommer smådetaljer som at 2,2 mill mennesker hvert år blir innlagt på sykehus bare pga bivirkninger fra medisinene de blir anbefalt. Dette er noen få fakta, helhetsbildet er enda mer sjokkerende. Virker det som et ”helsesystem” som fungerer?


4500 nordmenn drept hvert år av skolemedisin
Ut fra internasjonal statistikk kan vi fastslå at minimum 4500 nordmenn blir drept hvert år pga feilbehandling eller feilmedisinering. Enda flere blir innlagt pga bivirkninger fra medisiner. Kan du da føle deg helt trygg når du får resept på legemidler fra legen? Hvorfor vies ikke emnet større oppmerksomhet? Hvem tjener på myndighetenes og medias manglende reaksjon?

Helsevesenet fokuserer hovedsakelig på sykdom, og hvordan de kan prøve å reparere mennesker etter at de har blitt syke, og da gjerne med medisiner som gir tusenvis av pasienter nye helseplager i form av bivirkninger, jfr. 2,2 mill innlagte i USA pr. år. Fokus bør kanskje heller ligge på å holde oss friske, slik at vi slipper å bli syke i det hele tatt? Sykevesen eller helsevesen?


Kosttilskudd forebygger
Det er dokumentert at kosttilskudd er tryggere å putte i munnen enn mat. Hadde helsekost stått bak ett eneste dødsfall i Norge, ville det vært nasjonal krise i media, og Mattilsynet og SLV hadde startet etterforskninger, lagd enda strengere regelverk, og enda flere naturmidler hadde blitt forbudt.

Som vi har sett, dør tusenvis av nordmenn hvert år som følge av skolemedisinens legemidler, med enda flere tusen skadde som følge av ”bivirkninger” i tillegg. Hvordan reagerer myndighetene? De sier de skal beskytte oss, men èn sak er hva de sier, en annen sak er hva de gjør.


Kjøp ekstra medisin på Narvesen
Sunne produkter blir strengere regulert, mens legemidler har siden 2003 blitt tilgjengelige i butikker og på bensinstasjoner. Hvem tjener på dette?

Økt tilgjengelighet har ført til en markant økning i antall rapporterte bivirkninger og henvendelser om mulige forgiftninger. Hadde myndighetene reagert annerledes hvis det var helsekost som hadde negative virkninger?

Fluortabletter blir tilgjengelig i matbutikken, med bl.a. barn som målgruppe. ”Produktet kommer i smaksvariantene sitron og bringebær,” opplyser produsenten.

Du visste kanskje ikke at fluor er omdiskutert, og har vist seg å bidra til kreft hos forsøksdyr? Visste du at fluor bidrar til skjelettskader hos dem som får for mye i seg via drikkevann og andre kilder? En vanlig rottegift består forresten av natriumfluorid…

Samtidig vurderer Mattilsynet å forby rød solhatt i butikk fra 01.04.2007 bl.a. fordi den virker. (Se under). Du får ikke kjøpt rød solhatt i butikken, men kun på apoteket da. Hvem tjener på dette?


Hjelp, helsekostproduktene virker!
Her er noen få eksempler på naturlige, sunne og ufarlige produkter som har blitt rammet av Mattilsynets overgrep mot forbrukerne, og støtten deres til legemiddelindustrien. Alle naturmidlene virker, og har derfor blitt tatt bort fra forbrukerne. Bra valg for folkets helse?

MSM
MSM er en naturlig svovelforbindelse, og verdens mest omsatte kosttilskudd mot smerter og betennelse. Det har vært på markedet i USA i over 20 år, omsettes uten restriksjoner i de fleste europeiske land, og er dokumentert å være like lite giftig som vann.

Statens legemiddelverks svar på en klage om at MSM ble forbudt: ”Det som har en effekt, har sannsynligvis også en farlig bieffekt (selv om denne så langt ikke er påvist), og dermed er det legemiddelverkets oppgave å omklassifisere kosttilskuddet til legemiddel”.

Synes du dette er en god grunn til at du ikke selv skal få bestemme om du skal ta MSM dersom du har smerter og betennelser?

SLV mener at du ikke skal få bestemme selv, og heller skal ta syntetisk smertestillende medisin med garanterte bivirkninger på kjøpet. Vioxx frister kanskje?

MSM er meget bra i kombinasjon med glukosamin, som nå har blitt gjort mindre tilgjengelig av våre ”helse”-myndigheter. Du skal ikke ha tilgang til det fordi det virker positivt for helsa di. Så har du leddgikt eller benskjørhet, har du grunn til å være frustrert.

Igjen, hvem tjener på dette, din helse eller legemiddelindustrien?

MELATONIN
Melatonin er et hormon som lages i epifysen fra serotonin, og man kan ta tilskudd av melatonin framstilt fra planter.

Mer enn 1000 vitenskapelige artikler viser at melatonin er ufarlig, det er også vist å halvere hjerneskaden etter hjerneblødning hos forsøksdyr, det har krefthemmende egenskaper, forbedrer søvnkvaliteten, og har positive virkninger som antioksidant.

Mattilsynet mener at disse gode egenskapene tilsier at du ikke skal få ha tilgang på melatonin. Derfor har de tatt det ut av helsekosten, og reseptbelagt det. De mener det er bedre å kjøpe sovemedisiner, som vi vet med sikkerhet har bivirkninger for deg. Hvem tjener på dette?

RØD SOLHATT
Forskning har bevist at rød solhatt øker kroppens motstand mot bakterie- og virusinfeksjoner ved å stimulere immunapparatet. Den brukes både forebyggende og i behandling av infeksjoner. Solhatt er også en god sårheler, og er effektiv mot både kviser og byller.

Statens legemiddelverk vurderer å omklassifisere rød solhatt til legemiddel 01.04.07. Begrunnelsen ser ut til å bli at tyskerne mener den virker, og at i Sverige er den et legemiddel.

Derfor kan du ikke kjøpe den på butikken lenger, men må på apoteket i stedet. Ingen negative effekter er påvist med rød solhatt, så hva er grunnen? Hvem tjener på dette?

STEVIA
Stevia er en søt og naturlig urt uten bivirkninger. Den har vært brukt i over 1500 år i Paraguay, og brukes også bl.a. i Brasil og Japan.

Den har null kalorier, og erstatter sukker og kunstige søtningsmidler i produkter som brus, saft, te, godteri, yoghurt, is osv. I Japan har Stevia over 50% av søtningsmiddelmarkedet, sukker iberegnet og den brukes i bl.a. Coca-Cola light.

Stevia demper søthungeren, virker blodsukkersenkende, styrkende, antibakterielt og vanndrivende. For de som lider av diabetes, for lavt blodsukker, høyt blodtrykk, overvekt eller kronisk soppinfeksjon, vil stevia være det ideelle søtningsmidlet. Det har alle de gode egenskapene til de andre søtningsmidlene, men ingen av de negative.

Sukker-og søtningsmiddelindustrien i USA har vært kraftig imot at stevia skal være tillatt brukt i matvarer. Deres økonomiske interesser og lobbyvirksomhet har blitt prioritert, blant annet i EU.

Hva har skjedd i Norge, tror du? I Norge er urten forbudt i næringsmidler fordi ”den ikke var tillatt fra før.”

Høres det ut som fornuften råder hos våre myndigheter?

Kjør på med aspartam!
Til tross for Mattilsynets viten, tillater de heller bruk av aspartam i stedet for stevia. Aspartam er et kunstig søtningsmiddel som er farlig for deg, og totalt unyttig for kroppen.

Forskning har dokumentert 92 forskjellige negative virkninger fra inntak av aspartam. Særlig gravide kvinner, spedbarn og barn bør unngå aspartam. Og det er ikke alltid like lett når aspartam er i 4-5000 produkter. Eksempel: NutraSweet, lightbrus, lightsaft, tyggegummi, med mye mer.

Noen symptomer fra inntak av aspartam: Migrene, svimmelhet, nummenhet, muskelkramper, vektøkning, utslett, depresjon, angst, leddsmerter.

Kroniske sykdommer som kan utløses av aspartam: Hjernesvulster, multippel sklerose, epilepsi, kronisk tretthetssyndrom, fødselsskader, diabetes, med mer.

Hvem jobber Mattilsynet egentlig for?

Mattilsynet påstår likevel at aspartam er sikkert for deg selv om de har blitt vist gjentatte ganger at det motsatte er tilfelle.
.
Sukralose/Splenda er ikke testet på mennesker en gang. Rotteforsøk har vist at sukralose gikk inn i hjernen, fosteret, fostervæsken og morkaken. Høydosert forsøk med kaniner førte til abortering i halvparten av dyrene. For Mattilsynet tilsier ikke dette at vi har behov for å teste det ut før sukralose slippes på markedet. De lar tvilen komme industrien til gode, og ikke vår helse.

Økonomiske interesser bør ikke gå foran hensynet til din og min helse, men aspartam og sukralose/Splenda er likevel tillatt, mens stevia er forbudt å ha i maten fordi det “ikke var tillatt fra før i Norge”.

Hvilken begrunnelse er det, og hvem tjener på det? Jo, søtningsmiddelindustrien tjener på det, og så tjener legemiddelindustrien når folk er syke nok, og trenger medisiner pga plagene aspartam har gitt dem.

Forbrukernes helse er gang på gang blitt satt til side til fordel for de mektige næringsmiddel- og medisinfirmaenes interesser. Mattilsynet sørger for å hjelpe til med det.

PS: Du kan få kjøpt stevia i Norge, men Mattilsynet har gitt produsentene beskjed om at det er ikke lov å markedsføre det som noe som kan spises. Pass på å ikke spise stevia hvis du kjøper det, bruk det i shampoo i stedet…


Anbefalt dagsinntak av helsekostprodukter
Mattilsynet har gitt anbefalinger for daglig inntak av næringsstoffer. Som tidligere nevnt, kan du ikke stole på deres anbefalinger for å få optimal helse.

Mattilsynets anbefalinger er ment å hindre at befolkningen får mangelsykdommer, men det er jo ikke det samme som at du har best mulig helse!

For vitaminer kan man ofte 10-20-100-doble anbefalt dose uten å bekymre seg for ”forgiftning”. For mineraler er det mindre økning som skal til, men det sier noe om ”forgiftningsfaren” myndighetene advarer deg mot.

Mon tro om det ikke er god helse de aller helst vil advare mot? Man tjener som nevnt ikke penger på friske mennesker.

Du bør sette deg litt inn i emnet før du eventuelt øker inntaket ditt av næringsstoffer. Og det er altså ikke Mattilsynets anbefalinger du bør sette deg inn i. Se mailadresse under.


Når det naturlige blir forbudt
Mattilsynet og Statens legemiddelverk motarbeider ditt frie helsevalg. De vil ikke at du skal ha tilgang til alle de gode produktene, ergo kan du ikke velge det beste for din egen helse. Hvorfor?

Visste du at gikt og benskjørhet faktisk kan kureres, i motsetning til hva legene forteller deg? Problemet er bare at myndighetene ikke vil du skal vite det, og heller ikke skal ha fri tilgang til naturmidlene som kan fjerne plagene. Hvorfor?


EU vil fjerne 5000 produkter
5000 vitamin- og mineralprodukter står i fare for å forsvinne. Nesten 300 former for vitaminer og mineraler som benyttes i dag, blir forbudt pga et direktiv EU jobber med.

Tror du det er hensynet til folks helse eller hensynet til legemiddelindustriens inntekter som ligger til grunn?

Hvorfor er dette relevant for Norge? Jo, i utgangspunktet er ikke Norge nødt til å følge EUs direktiver når det gjelder maten vår. Men Norge har historisk sett vært svært så lydig overfor EUs direktiver til tross for at vi ikke må.

”Norges” representant på dette området er Mattilsynet, og vi kjenner allerede til Mattilsynets innstilling til naturmidler. Så ”Norges” standpunkt i saken er inntil videre avgjort. ”Norge” vil ha sunne naturmidler bort.

Tror du fjerning av sunne og helbredende naturmidler er til det beste for folkets helse, eller er det best for legemiddelindustrien, som vil selge medisin til syke mennesker?


Hva vi kan gjøre
Det er på tide at vi gjør motstand mot Mattilsynets og Statens legemiddelverks arbeid for legemiddelindustrien.

Anbefal artikkelen til dine venner.
Send den videre, og be dem sende det videre igjen. De færreste vet hva som skjer med naturmidler i Norge, og myndighetene har i alle fall ikke tenkt å informere deg. De ser det best at du ikke vet, ellers ville de jo ha informert mer.

Dersom du vil ha mer info, send en mail til mittegetvalg@gmail.com

Du får da tilsendt et nyhetsbrev med jevne mellomrom med info om naturmidler, og hva som skjer på området. I tillegg kommer bokanmeldelser og anbefalinger.

Selvsagt kan du få dokumentasjon for alt som er skrevet også, hvis du ønsker det.


Du kan melde deg inn i Fritt Helsevalg.
De jobber for ditt frie helsevalg, og de bør få din støtte. Jo flere medlemmer, jo mer påvirkningskraft har de. Du kan ikke vise din støtte uten å gjøre noe, sånn er det bare. Det koster noen få kroner, og det er vel verdt det for å få lov til å bestemme over din egen helse og din egen kropp?

Kanskje du unngår å bli neste offer for en ny ”Vioxx”, eller bare unngår å bli en av de mange tusen nordmenn som blir skadet eller dør pga bivirkninger og feilbehandling hvert år?


Meld deg på nyhetsbrevet til dr. Mercola:
http://www.mercola.com/.


Lenker:
http://www.fritthelsevalg.org/
http://www.matoghelse.no/
http://www.mercola.com/
http://www.stevia.no/


Anbefalt litteratur:


Robby Curdorf: Den tilbakeholdte viden om helbredelser

Gary Null m.fl.: Death by medicine

Film: We Become Silent

2 kommentarer:

Anonym sa...

hei!
Dette er det beste jeg har lest på lenge. Jeg kom over lenken etter å ha søkt Robby Curdorf på internett. Leser boka "den tilbageholdte viden om helbredelser". Tror det er viktig at flere melder sin interesse for at vi sammen kan sloss mot myndighetene.
Lykke til.

Herbal Remedies sa...

Har fått diagnosen multippel sklerose i 2015, og jeg var en kvinne på 50. De satte meg på Rebif som jeg tok til 2017 og ble byttet til Copaxone. Jeg hadde to tilbakefall på Rebif, ingen hittil på Copaxone. Jeg legger merke til at balansen ble dårligere, og hukommelsen min, samt erektil dysfunksjon og spasmer hadde ikke noe valg å syk etter annen løsning, og jeg introduserte Priestess Hallifat (lifecentre@live.com) som jeg kjøpte MS urteformelen fra, urtetilskuddet har effektivt kvitt meg multippel sklerose og reversert alle symptomer