2.2.07

Lightprodukter og aspartam

Hva er aspartam, og hvor finner vi det?
Har det farlige bivirkninger, og hva gjør eventuelt myndighetene?
Hvis noen reagerer mer enn andre, hva med gravide og barn?
Har vi sunne alternativer?

Prøver du å leve sunt ved å redusere sukkermengden? Drikker du saft, den uten sukker? Drikker du lightbrus, den uten sukker? Tygger du tyggegummi, den uten sukker? Drikker du flaskevann med smak, men uten sukker? Spiser du yoghurt til kvelds, den uten sukker?

Hvis noe av dette kan stemme for deg eller noen du kjenner, har du interessant lesing foran deg.

Kunstige søtningsmidler finnes i mange tusen produkter, og folks inntrykk er gjerne at ”så lenge det ikke er sukker, så er det sunt.” Vel, sannheten kan være litt annerledes.

Her er nok et eksempel på at norske myndigheter overser ethvert naturlig forsiktighetsprinsipp, og tillater helseskadelige varer på bekostning av vår helse.

Selv legen din har nok kjøpt matindustriens eller norske "helse"myndigheters forklaring om hvor sikkert kunstige søtningsmidler og raffinert sukker skal være... Test: Har han eller hun advart deg mot sukker eller kunstige søtningsmidler?


Hvorfor vi elsker sukker
Hvem liker ikke søte matvarer? Da menneskene var samlere og jegere, visste vi at hvis noe smakte søtt, var det som regel trygt å spise. Kroppen sa til oss at vi skulle spise mye av det, og denne programmeringen har vi fortsatt innebygd i oss: Spis søtt når det er tilgjengelig!

I tillegg har vi en enorm matindustri som har lurt oss til å tro at hvert måltid skal være en fest. Maten skal alltid smake godt, det holder ikke at maten kanskje bare er sunn, og av og til ”nøytral” i smaken. De har fått deg til å tro at du skal kose deg, du skal nyte, ”det er lov å la seg friste.”

Vi går ikke inn på detaljer, men konstanterer bare at vi inntar enorme mengder sukker hvert år gjennom det vi spiser. Det kan være brus, godteri, meieriprodukter, brød, kjøtt, osv osv... Skjult og synlig sukker finner vi overalt.

På verdensbasis produseres ca 115 millioner tonn sukker hvert år. (Mercola 2006, s. 7) Det kan vi kalle å ha sansen for noe søtt.


Ikke bare hyggelig
Sukker har noen problemer vi har blitt oppmerksomme på etter hvert. Sukker gir økt insulinproduksjon, og bidrar til overvekt, diabetes og hjertesykdommer.

Sukker tømmer deg for viktige mineraler. Det stjeler kalsium fra deg, og kroppen må ta fra beinbygningen for å bruke til de viktige funksjonene dette mineralet har. Og det er ikke like bra å bare tilføre ekstra kalsium via kosttilskudd for å kompensere, for kroppens mineralbalanse er allerede forstyrret, og tar da ikke opp alt kalsiumet du prøver å tilføre som et slags ”plaster på såret”.

Virker det fornuftig å la barna fråtse i sukkerholdige matvarer, med tanke på at de er i vekst, og sukkeret stjeler dyrebar kalsium rett ut fra beina deres?

Sukker forstyrrer hormonene dine. Kort sagt: De gode hormonene som sørger for fettforbrenning, fornying av hud, hår, negler, beinbygning og vedlikehold av muskulatur og hele kroppens gode prosesser, går ned, mens hormoner med en del mindre gunstige virkninger øker. Eksempler er fettlagring og tæring på muskulaturen. Nedbryting er et nøkkelord.

Sukker kan gi matallergier. Sukker svekker immunforsvaret ditt. Sukker øker kreftrisikoen.

Vi kjenner til mange ulemper ved å bruke sukker, derfor har markedet for kunstige søtningsmidler blitt enormt.


Kunstige søtningsmidler er ikke svaret
Folk ønsker å være sunne, og prøver å unngå sukker ved å innta lettprodukter av ymse slag. Det viser seg å kanskje ikke være det klokeste valget likevel.

Det finnes flere søtningsmidler, men vi konsentrerer oss om aspartam, som er mest kjent, og sier også litt om sukralose, eller Splenda. Begge produktene ble anbefalt som trygt å spise av Mattilsynet under en pressekonferanse i vinter.

Vit dette: Lightproduktindustrien lager ofte blandinger av kunstige søtningsmidler, og kombinasjonen av disse er det ikke forsket på. Vanlige folk blander også: Splenda i morgenkaffen, så Sweet'n Low i kaffen på jobb, så tygger de tyggegummi gjennom dagen, og tar seg en lightbrus. Vi vet ingenting om effektene av å blande kunstige søtningsmidler.


Historien til aspartam
Aspartam ble oppdaget i 1965. Det er også kjent under navnene NutraSweet og Equal, og dominerte markedet inntil Splenda kom på slutten av 1990-tallet. NutraSweet er solgt i over 100 land, er i over 6000 produkter, og blir brukt av over 250 millioner mennesker.

Sjefen for Searles Nutrasweet Division sa i 1984 at aspartam var det ”best testede tilsetningsstoffet i historien”. Som du vil se, har aspartam hatt alt annet enn god vitenskaplig uttesting fra produsentenes side, på veien mot finansiell suksess.

Det har vært flere klager til FDA over aspartamreaksjoner enn alle andre tilsetningsstoffer til sammen (med unntak av Olestra). Dr. H. J. Roberts sier i ”Aspartame Disease: An Ignored Epidemic” at i 1988, var 80% av klagene angående tilsetningsstoffer i mat, om aspartamprodukter.


Oppdagelsen av aspartam
Som de fleste andre kunstige søtningsmidler, ble også aspartam oppdaget ved en tilfeldighet. Aspartam ble opprinnelig utviklet som et middel for å behandle magesår.

I 1965 misforstod en forsker, og smakte på middelet da han slikket fingrene sine, og fant ut at det smakte søtt. Dermed ble det aldri en medisin som skulle behandle magesår. De fant ut at det heller kunne være en god ide å ha middelet i maten din.


Aspartam blir nektet godkjennelse
Tidlige tester viste hjerneskader, men ble gjemt bort. Data fra forsøk var tuklet med, og fraværet av langtidsstudier på mennesker, gjorde at det ble stanset.

Sikkerhetsstudier utført i 1967 for G.D. Searle & Company, viste mulige nevrotoksiske bivirkninger. I en studie fikk syv aper aspartam blandet med melk. En døde, fem fikk slag. En annen studie viste hjerneskader på mus, noe som ble bekreftet av Searles egne forskere.

Dette så dog ikke ledelsen for G.D. Searle noen problemer med, og kjørte flere titalls med millioner av dollar inn i testene som måtte til for å få aspartam på markedet, og inn i maten til folk.

De søkte til FDA i 1973, men søknaden ble avslått. Etter en del mer testing, fikk de en foreløpig godkjenning i 1974.

Sikkerheten og troverdigheten til Searles aspartamdata ble umiddelbart satt spørsmål til. Etterforskninger utfordret nøyaktigheten av studiene, så endelig godkjennelse ble utsatt. I 1977 ble Searle som første matprodusent i historien kriminaletterforsket etter anmodning av FDA.


Lyssky avtaler
Mens Searle ble etterforsket, inngikk de forhandlinger med etterforskeren, Samuel Skinner. Han sa opp, og fikk seg jobb hos Searle i stedet, noe som forsinket etterforskningene nok til at myndighetene av formaliteter måtte avlyse etterforskningen. Skinner har bl.a. i etterkant vært Chief of Staff for president G. W. Bush.

I 1979 dannet FDA en komite som vurderte sikkerheten til NutraSweet, og konkluderte med at aspartam ikke skulle bli godkjent før ytterligere undersøkelser var gjennomført pga hjernesvulster i forsøksdyr. De påviste bl.a. at Searle ikke informerte FDA nøyaktig om det studier viste. For eksempel ventet de med å obdusere dyr i ett år etter at de døde. Da hadde kroppsvevet begynt å brytes ned og gå over til væskeform, noe som ødela alt av prøveresultater. Det ble da rapportert som om ingenting unormalt ble funnet. Svulster ble rapportert som normale.


Donald Rumsfeld får aspartam godkjent
Searle trengte en ny strategi. Donald Rumsfeld ble ansatt som deres nye CEO. Som tidligere nyhetsbrev har vist, har Rumsfeld store interesser i Tamiflu, den opphypede "vaksinen" mot fugleinfluensa, og har vært forsvarsminister i USA under George W. Bush.

I 1981 lovte visstnok Rumsfeld at han skulle få aspartam godkjent innen ett år. Hans politisk allierte, Ronald Reagan, hadde akkurat blitt president. Det første Reagan gjorde som president, var å begrense FDAs makt til å stoppe aspartam. Så byttet han ut sjefen med sin egen "dukke", og utnevnte et panel som skulle revurdere aspartam.

Tre av fem FDA-forskere som hadde vurdert hjernesvulster fra tidligere prøver, snakket fortsatt imot en tillatelse av aspartam. "Dukke"-sjefen for panelet satte da inn et sjette medlem, som var for godkjenning av aspartam. Det var da uavgjort, og panelsjefen kunne kaste inn den avgjørende stemmen for en tillatelse.

Det hører med til historien at denne personen, dr. Arthur Hull Hayes, omtrent ikke hadde noen erfaring med tilsetningsstoffer i mat i det hele tatt, og tok seg umiddelbart en jobb hos Searle med $ 1000 i lønn pr. dag. (Mercola 2006, s. 40)

Da var aspartam godkjent for tørre produkter, og innen ett år, ville Searle ha det i brus.

Faktisk ville ikke organisasjonen for leskedrikkselskaper at aspartam skulle bli godkjent, for aspartam er ustabilt i flytende form kombinert med varme. Stoffet brytes ned (se senere omtale) i sine bestanddeler. FDA svarte til dette at "gode frakt-og salgsrutiner" skulle løse problemet.

Det betyr kanskje at vi aldri har sett butikker som oppbevarer lightbrus i hyller utenom kjøleskapet, og at folk aldri har slike drikker med seg ut i sola om sommeren?... Aspartam ble godkjent for leskedrikker juli 1983.


Klagene kommer inn
Klagene kom fort inn, og de ble etterforsket av Centers for Disease Control (CDC). Påviste symptomer var bl.a.: Hodepine, svimmelhet, hyperaktivitet, nummenhet, aggressivitet, hukommelsestap, store humørsvingninger, selvmordstendenser, hjerteproblemer, leverproblemer, tap av dybdesyn og død.

Konklusjonen fra CDC var at "Videre undersøkelser var nødvendige." Ja, her var det sannelig vanskelig å trekke en konklusjon, hva?


Ber du selv om rapporten nå, er det lagt til i omtalen at "Det var milde klager....viser ikke bevis for alvorlige....helseproblemer tilknyttet bruk av aspartam."

Rapporten viser at folk som sluttet med aspartam, snart var kvitt plagene sine også. Men det var vel ikke særlig relevant for dem, eller hva? Det høres sunt ut?

FDA sier selv at minst en million amerikanere har hatt bivirkninger fra aspartam. EU mottar massevis av klager på produktet også. Er det ikke fint å vite at Mattilsynet ikke ser ut til å bry seg om vår helse, men heller tar hensyn til de som har aspartam i produktene sine?


Hvem betaler for studiene?
Dessverre er det slik at utfallet fra veldig mange produktstudier som blir sponset av produsenten selv, på en eller annen magisk måte ofte blir sammenfallende med hva produsenten i utgangpunktet ønsket som et utfall.

Slik er det også med aspartam. Mellom 1980-85 var absolutt alle 76 studiene som var sponset av søtningsmiddelindustrien, positive til sikkerheten ved bruk av aspartam. Men 87 av 92 uavhengige studier kom til motsatt konklusjon... Så rart?

I tillegg er studiene gjort på ren aspartam, noe vi aldri får i oss uansett. Det er ikke forsket på nedbrutt aspartam, f.eks. i en oppvarmet Coca-Cola light i en varm bil, eller som har stått i en butikkhylle i månedsvis.


Hvorfor er aspartam så farlig?
Hvis du er interessert i kjemi, anbefales boka henvist til i litteraturlista, samt nettsidene.

La oss bare si det som så at når noen av bestanddelene av nedbrutt aspartam begynner å fylle sentralnervesystemet ditt, og er giftig for nervesystemet, er det ikke videre gunstig for helsa di. Vi går raskt gjennom noen kjente bivirkninger.

Aspartam tas opp i kroppen din, og en av bestanddelene er metanol, tresprit. Har du virkelig lyst til å drikke tresprit/malingsfjerner? I USA er maksimumverdien på metanol 7.8 mg pr. dag. En boks lightbrus har 16 mg...

En smådum sak med metanol, er at den igjen kan brytes ned, og kan lagres i kroppen til mengden er stor nok for mindre hyggelige bivirkninger. Et eksempel er dårligere syn, og til slutt blindhet. I tillegg har aspartam noen avhengighetsdannende egenskaper.


Noen er mer sensitive enn andre for aspartam. Det som dog aldri har vært forsket på, er langvarig bruk av stoffet. Så vi vet ikke hvordan effekten blir av at lagret mengde i kroppen akkumuleres med årene. De neste avsnittene kan gi et pekepinn.


Hjernen
Blod-hjernebarrieren er et system som skal hindre giftige stoffer i å komme inn i hjernen. Noen medisinske tilstander som diabetes, aldring og røyking gjør at denne barrieren er svekket. I tillegg er ikke denne funksjonen utviklet før du er 12 måneder gammel.

Det betyr altså at i tillegg til de som har medisinske tilstander som nevnt over, har også noen av stoffene i aspartam fri tilgang til sentralnervesystemet hos fostre. Fostre er fire ganger mer følsomme for disse stoffene enn voksne.

Det er bevist at irreversibel hjerneskade kan oppstå i løpet av det første året av livet som følge av kjemikalier som har forgiftet brystmelk og krysset blod-hjernebarrieren. Hører vi noen advarsler om dette fra produsentene, særorganisasjoner eller våre myndigheter?


Hjernesvulster
Etter at FDA godkjente aspartam i juli 1983, tok tallene for hjernesvulster fullstendig av, og dette ble det alarmert om fra National Cancer Institute allerede i januar 1984. I samme tidsrom gikk andre kreftformer nedover.

Kan vi se en sammenheng? En FDA-undersøkelse viste at 12 av 320 rotter utviklet hjernesvulster, noe som er et høyt tall.


Gravide og ammende kvinner
Som vist over, kan brystmelk som inneholder aspartam, gå over til fosterets hjerne.

The National Cancer Institute meldte i 1984 om bl.a. økning av kreft i hjernen og ryggmargen hos barn hvis mødre konsumerte aspartam under svangerskapet.

Det er grunn til å tro at aspartam har andre virkninger på fostre i tillegg, så gravide og ammende kvinner anbefales å unngå aspartam. Det samme gjelder for barn generelt, da de er mer følsomme enn voksne.


Mattilsynet synes ikke dette er særlig interessant å advare oss om.


Hodepine og migrene
Det er en klar sammenheng mellom aspartambruk og hodepinen hos folk som lider av migrene, særlig ved langvarig inntak. Utfallet kan ikke diskuteres: Har du hodepiner, unngå aspartam.


Angst og depresjon
Siden aspartam påvirker nervesystemet, bør det ikke være noen overraskelse at det har blitt påvist som en medvirkende faktor når det gjelder angst og depresjon blant befolkningen. Og de som allerede har plagene, ser ut til å være ekstra disponert for sterke reaksjoner fra aspartam.


Gikt og benskjørhet
Aspartam mistenkes for å fremskynde gikt og benskjørhet, så det er heller ikke overraskende at en av de hyppigste klagene etter aspartambruk, er nettopp leddsmerter.


Epilepsi
US Airforce og US Navy advarer sine piloter mot å bruke selv små mengder som en bit tyggegummi. De sier det kan gi epileptisk aktivitet, gi plutselig hukommelsestap, svimmelhet og gradvis tap av synet. Trenger vi si stort mer?


Alzheimers, Parkinsons og MS
Aspartam har vist å danne hull i hjernen på rotter. Dr. H. J. Roberts sier at han har hatt mange pasienter som har symptomer på Alzheimers. De var forvirret, glemsom, kunne ikke tenke. Straks de kuttet aspartam, forsvant plagene. Han tror aspartam har en betydelig rolle i økningen av Alzheimers-pasienter, for aspartam frem skynder prosessen.

Dr. Russel Blaylock påstår i sin bok "Excitotoxins: The Taste That Kills", at aspartam kan bidra til utviklingen av Parkinsons og multippel sklerose også.


Oppsummering av vanlige bivirkninger
Husk at reaksjonene på aspartam varierer fra person til person, og langvarige studier er ikke utført. Vi vet heller ikke noe om effekten av en blanding av forskjellige søtningsmidler.

Hodepine, humørsvingninger, oppkast og kvalme, synet endrer seg, slag, skjelvinger, utmattethet, urytmisk hjertefrekvens, svimmelhet, hallusinasjoner, magesmerter og kramper, diarè, hukommelsestap, kløe.


Maurgift
Aspartam er visstnok en god maurgift, bedre enn kjente merker som f.eks. Orkin. Se side 46 i ”Sweet Deception” hvis du vil drepe noen maurtuer i stedet for å drikke aspartam.


Sukralose: Pengeinteresser viktigst?
Likheter med aspartam:
Begge har tvilsom vei frem til godkjennelse. De fleste testene har vært gjort av produsentene, noe som skaper en interessekonflikt. En del "tåkeprat" i publiserte studier der potensielle helserisikoer bortforklares, og der de antar at mennesker reagerer likt som forsøkdyr. Ingen konkrete helsegevinster ved å innta disse produktene. Begge ble oppdaget ved tilfeldigheter under produksjon av kjemikalier.

Ikke testet på mennesker
Mattilsynet favoriserer kunstige søtningsmidler og næringsinteressene som følger med. Sukralose er ikke testet på mennesker før det slippes løs på markedet, innrømmet Mattilsynet på sin pressekonferanse om deres rapport om drikke med sukker og søtstoffer.


Splenda

Finnes i over 4500 produkter, bl.a. Atkinsprodukter. Ettersom aspartam har blitt mer og mer omdiskutert, har Splenda utnyttet dette, og overtar nå som det mest populære kunstige søtningsmiddelet på markedet.


Hva er Splenda?
Splenda er merkenavnet til sukralose. Sukralose inneholder ingen kalorier eller karbohydrater, men selges kun til publikum i kombinasjon med andre søtningsmidler med kalorier.

Sukralose er ikke naturlig, selv om navnet og opphavet lurer folk til å tro det. Sukralose heter egentlig: "1,6-dichloro-1,6-dideoxy-beta-D-fructofuranosyl-4-chloro-4-deoxy-alpha-D-galactopyranoside". Høres det ikke godt ut?


Litt om Splenda
1. april 1998 ble sukralose godkjent for bruk, og i stedet for å gå gradvis frem, fikk de full godkjennelse for alle produkter i august 1999. Dette var før tester på mennesker var utført.

Det kan være interessant å vite at "New Yorker" meldte at under arbeid med en artikkel, nektet omtrent alle smaksforskerne å smake på produktet. En kommenterte: "Jeg ser på den strukturen, og har en irrasjonell frykt for det. Jeg har sett sikkerhetsstudiene...Men det bare skremmer meg."

Irrasjonell? Tja, det får vi vel se på...Det finner per i dag ikke en eneste langtidsstudie på mennesker og påvirkning av sukraloseinntak, men vi vet i alle fall at opptil 12% av produktet kan bli lagret i kroppen. (Mercola 2006, s. 97).


"Made From Sugar, So It Tastes Like Sugar"
Dette er slagordet McNeil Nutritionals bruker for å få folk til å tro at det er naturlig og trygt. Men etter den kjemiske behandlingen, er sukralose alt annet enn sukker. Intet i naturen ligner på det en gang. Navnet skal forvirre folk: De tenker ofte på "sukrose" når de hører "sukralose".

Selskapet annonserer til og med i medisinske magasiner for å påvirke legene i form av anbefalinger til sine pasienter. Det minner jo om annonser tidlig på 1900-tallet som ba leger om å anbefale røyking til sine pasienter.

Fordi Splenda og sukralose er så nye produkter, er ikke bivirkningene like kjente her som for aspartam, selv om de er der.

Spør deg selv: Tror du at du er designet til å spise hvilket som helst kunstig søtningsmiddel som er hundre til tusen ganger søtere enn sukker og ikke få noen helsekonsekvenser? Tror du at produsentene av disse produktene har din helse i tankene når de lager produktene? Hva er best avgjørelse for deg selv og din familie?


Klor
Klor er en del av sukralose. Klor ble som kjent brukt under første verdenskrig som klorgass. Ellers er det et effektivt blekemiddel, og har flere spennende bruksområder.


Sikkerhetsprøver
Sukralose er testet ut på dyr, og sikkerheten for disse er tvilsom. I tillegg er det mennesker, og ikke dyr, som skal spise det. Fornuftig vitenskap ville ha prøvd det på alle aldre, kjønn og befolkningsgrupper, men det er ikke gjort.

Vi kan derfor ikke anta at Splenda er bra for kvinner, barn, gravide kvinner, de syke og de gamle (som da utgjør verdens befolkning) i fravær av data som bekrefter det, og i alle fall ikke når vi vet hvordan aspartam er.

Hvis jeg ga deg ei flaske, og sa: "Her, drikk denne søte klorindrikken. Slapp av, det er trygt, for bare ca 12% blir igjen i kroppen din"- ville du ha drukket den?Gravide
Rottestudier viser at sukralose går inn i hjernen, fosteret, morkaken og fostervæsken. Et forsøk på kaniner viste at halvparten aborterte med store doser sukralose.

Det kan være verdt å ha i minne?


Splenda - 99% sukker
Ja, det er riktig. Det meste er faktisk sukker likevel. En prosent er nemlig sukralose, og resten er fyllmasse som dextrose/glukose (sukker) og maltodextrin (sukker).

De omgår bare varemerkingsregler som tillater dem å kalle seg "sukkerfri" og "kalorifri" så lenge pakkene er små nok...Dette hadde kanskje vært vesentlig informasjon for f.eks. diabetikere?


Vanligste bivirkninger fra sukralose
Kløe, rød hud, utslett. Tungt for å puste, hoste, kortpustet. Tørr munn, inflammasjon på ansikt, øyelokk, leppene, tunga eller halsen. Hodepine og migrene. Tett nese, rennende nese, nysing. Røde øyne, kløende eller fuktige øyne. Mageplager: Oppblåst mage, gass, smerter, forstoppelse, kvalme, oppkast, diarè. Brystmerter. Smerter i ledd. Anfall, angst, sinne, panikk, søvnløshet, svimmelhet, humørsvingninger, depresjon.

Produsenten påstår at det ikke er bivirkninger, men bevisene tilsier det motsatte. Kanskje McNeil sier det fordi rottene ikke har sagt fra? Når sist fortalte ei rotte eller en kanin deg at den var deprimert? Har katten din fortalt at den har migrene?

Advarsel: Hvis du baker med Splenda, ikke pust inn gassen som kommer fra ovnen. En pasienthistorie om en som falt om da han luktet på kakeduften, tyder på at det kan være giftig klorgass. (Mercola 2006, s. 117) Men kaka smaker muligens så godt at det er verdt det?...


Stevia
Mens våre myndigheter passer på at vi skal ha god tilgang til aspartam og sukralose, er de samtidig opptatte av å gjøre oss umyndige, dvs. fratar oss vår rett til å velge for vårt eget beste, ganske enkelt ved å fjerne valgmulighetene for sunne naturmidler.

Stevia er en søt og naturlig urt uten bivirkninger. Den har vært brukt i over 1500 år i Paraguay, og brukes også bl.a. i Brasil og Japan.

Urten har null kalorier, og erstatter sukker og kunstige søtningsmidler i produkter som brus, saft, te, godteri, yoghurt, is osv. I Japan har Stevia ca 50% av søtningsmiddelmarkedet, og sukker er iberegnet. Stevia brukes i bl.a. Coca-Cola light.

Stevia demper søthungeren, virker blodsukkersenkende, styrkende, antibakterielt og vanndrivende. For de som lider av diabetes, for lavt blodsukker, høyt blodtrykk, overvekt eller kronisk soppinfeksjon, vil stevia være det ideelle søtningsmidlet. Urten har alle de gode egenskapene til de andre søtningsmidlene, men ingen av de negative.

Sukker-og søtningsmiddelindustrien i USA har vært kraftig imot at stevia skal være tillatt brukt i matvarer. Deres økonomiske interesser og lobbyvirksomhet har blitt prioritert, blant annet i EU.

Hva har skjedd i Norge, tror du? I Norge er urten forbudt i næringsmidler fordi "den ikke var tillatt fra før."

Høres det ut som fornuften råder hos våre myndigheter?

Se lenker under hvis du ønsker å prøve stevia. Produsenten har ikke lov til å anbefale å bruke det i maten, så du kan jo i alle fall kjøpe stevia og prøve det ut som shampoo eller noe ;-)


Hva vi kan gjøre
Nok en gang ser vi at Mattilsynet og våre ”helse”myndigheter holder unna det naturlige og sunne, og favoriserer økonomiske interesser foran vår helse. Informer de du kjenner!


Anbefal artikkelen til dine venner
Send den videre, og be dem sende det videre igjen. Meld dere på mailinglista. De færreste vet hvordan sunne naturmidler blir motarbeidet av norske myndigheter og selskaper som har politikerne i lomma si. Dette er informasjon folk trenger, og du kan nå enkelt gi den til dem.


Du kan melde deg inn i Fritt Helsevalg
De jobber for ditt frie helsevalg, og de bør få din støtte. Jo flere medlemmer, jo mer påvirkningskraft har de. Du kan ikke vise din støtte uten å gjøre noe, sånn er det bare. Det koster noen få kroner, og det er vel verdt det for å få lov til å bestemme over din egen helse og din egen kropp?


Meld deg på nyhetsbrevet til
http://www.mercola.com/.


Lenker:

http://www.fritthelsevalg.org/
http://www.matoghelse.no/
http://www.mercola.com/
http://www.stevia.no/
http://www.stevia.net/


Anbefalt litteratur:

Dr. Joseph Mercola/ Kendra Degen Pearsall:
Sweet Deception

Robby Curdorf:
Den tilbageholdte viden om helbredelser

Film:
We Become Silent
Sweet Misery
Sweet Remedy

Artikkel:

http://www.vgb.no/8858/perma/72247/

59 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror jeg dropper Pepsi Max, og går over til vann, jeg...

Anonym sa...

Etter noe særlig mer enn en halv liter lettbrus i løpet av en dag, opplever jeg at tankeprosessene mine går saktere og blir oppstykket/forvirret. Har også opplevd lettbrus som utløsende for migrene-hodepine.

Anonym sa...

Glad jeg holdt barna unna kunstige søtstoffer fra starten.

Anonym sa...

Hvordan er det mulig å lire av seg så utrolig mye usannheter og vrøvl? Hva med å utøve litt kildekritikk i stedet og presentere informasjon slik at det er troverdig. Å referere til Mercola er bare for dumt. Mannen kommer kun med en haug av udokumenterte påstander uten rot i virkeligheten.
Skjerpings! PS! Hos kreftregisteret vil du finne mye data om utviklingen av hjernekreft i befolkningen over flere tiår. Kan du se av dette kildematerialet en korrelasjon mellom innføring av Aspartam og en økning i antall tilfeller av hjernekreft? Neida!

Anonym sa...

Jeg dropper ikke Pepsi Max eller andre matvarer med kunstig søtningsmiddel! Dette var useriøst skrevet.

Anonym sa...

Godt ikke alle vil slutte med slike produkter, kreft sykehusene skal jo også ha noe å gjøre.

Blindeforbundet trenger jo også flere medlemmer, det samme gjør MS foreningen ...

Anonym sa...

Det er alltid noen som må mene mangt om mye :-)
Det er jo en grunn til at Stevia heller ikke ble godkjent?
Hvorfor kommer du ikke med den forklaringen?
Er du sponset av Stevia eller?

Anonym sa...

Ja, det er riktig det. Stevia er jo en grønn plante. En riktig fin plante til å kunne utvikle et sukkerprodukt for alle oss forbrukere, som på toppen er et naturlig produkt. Like fin og pulveraktig som sukker, splenda(sucralose) osv.
MEN HVORDNAN SKAL MAN FÅ DET TIL?
Det må nok kjemi og blanding til der også, for å få det til. Så hvis Stevia skal produseres i tonnevis, som må de nok lurer noen monekyler her også, slik de gjorde når de utviklet Splendaen. Hvor Splenda i utgangspunktet er rent sukker, men de forandret molekylstrukturen på det, så det ble sucralose istedenfor. Så jeg tror heller ikke Stevia blir noe bedre enn Splenda da :-) er det noen som har tenkt den tanken da?
Uansett så er det farlig å leve.
Tenk heller slik: at det er jo bra at noen utvikler sukkererstatninger som sucralose, for det tenker på helsen til folka, og ikke være så forbannet misfornøyd med det da?
Så er Stevia veldig dyrt produkt. For å få det masseprodusert så trengs det nok litt kjemiske prosesser her også :-)

Anonym sa...

"Sponset av stevia"? Det er ingen som dyrker planten i noen skala som lar dem sponse seg selv engang her på berget; og det du sier om at det også "må behandles" kjemisk fordi det er "dyrt" henger ikke på greip - sjekk ut hvordan de gjør det i Japan, du, så kan du se hvordan det skal gjøres.

Var klar over alt som står om aspartam fra før, med sukralose hadde jeg ikke hørt om en gang, så det var godt å vite. Stevia har et kjempepotensiale for kommersiell utnytting, bare synd at sukker- og søtstoffindustriene har så alt for mange politikere i lommene.

Anonym sa...

Ser at du har falt for skremselspropagandaen.

BTW: sukralose og diabetikere er trygt. Kroppen klarer ikke å gjenkjenne stoffet som sukker, og det passerer gjennom kroppen ufordøyd.

Anonym sa...

Hei!
Vi er 4 elever fra 7,8 og 9 klasse som skriver et prosjekt om akkurat dette her. Vi vil bare takke for at dette har vært en stor inspirasjon for oss og hjulpet oss til å skrive oppgaven:)
TUSEN TAKK!
et spørsmål: kan søtningsstoffer være farlig så lenge man ikke får et for stor inntak?

Anonym sa...

hehe er denne siden så bra for dere skoleelever da?
det står mye rar fakta som ikke burde pupliseres:p
neida dette er nyttig info men man må være skeptisk til kilder om akkurat dette temaet:)
Anita<3

Anonym sa...

Jeg føler ofte at når jeg drikker pepsi max eller cola zero/ cola light, blir jeg ør i hodet og får vondt i magen. det kjennes litt ut som en eller annen syre som spiser opp magen min. jeg begynner også å klø bak øret av en eller annen grunn hvis jeg drikker noe med mye aspartam eller sukralose. jeg har sluttet å drikke/spise noe som inneholder disse søtningsstoffene og p.g.a det føler jeg meg mye bedre :)
Anita<3

Anonym sa...

"Her, drikk denne søte klorindrikken..." "...Klorgass..."

Hvorfor blande inn klorin og klorgass i innlegget ditt?
Er det fordi de inneholder Cl?

Hva med bordsalt (NaCl)? Er det også giftig fordi det inneholder klor? Eller er det livsviktig for væskebalansen?

(Joda, vet at en ikke skal ha for
mye salt i dietten sin)

Poenget mitt er at slike feilaktige og barnslige sammenlikningsargumenter ødelegger budskapet ditt i artikkelen totalt.

Anonym sa...

Internett er et fantastisk verktøy, der hvem som helst kan skrive hva som helst og presentere det som fakta, helt uten kildehenvisninger. Og i tillegg få folk til å tro på det!

Svein Andersen sa...

Når jeg drikker Pepsi Max eller annen lettbrus blir jeg mindre tørst enn før jeg drakk det!! Hva betyr dette!?!?
Jeg tror også jeg har utviklet mange livsstilssykdommer som følge av mitt lettbrusforbruk;
- En liten bilring
- Liker å se på hjernedøde TV-serier
- Hører på kommers hiphop
- Peller meg i nesa.

Alt dette MÅ være lettbrusen sin feil!!! Bra artikkel som gjorde meg oppmerksom på det!

Ps. Tror jeg ser grønne menn også, men dette skal jeg utforske nærmere.

Christine sa...

Jeg er helt enig i at det beste er å la alt det søte ligge.
Spis vanlig mat istedenfor.

Men jeg tror folk heller bør stole på vitenskapskomiteen (VKM), som er den faglige ekspertisen ved toksikologi og risikoanalyser. VKM er en uavhengig institusjon, og samarbeider med hele verden om å undersøke farlige stoffer i matvarer og redskaper som brukes til mat.

Anonym sa...

Middels reflekterte mennesker tror selvfølgelig på dette og ser sammenhengen. De naive går til motangrep, det er en helt vanlig reaksjon.
Jeg synes skribenten på noen steder bør skrive artikkelen litt om for å gjøre den hakke mere seriøs. Ellers er dette veldig informativt.

Aries sa...

Tusen takk for gode opplysninger!!! Dette skal jeg sannelig lese nøye, mange ganger!! Kommer til å anbefale alle mine venner og min kjære familie å lese dette, nøye!!! :)
Tusen takk!!! :)

Anonym sa...

Artikkelen er dårlig skrevet med tanke på kildehenvinsinger. Jeg hadde hatt lettere for å forstå din pessimisme om du henviste direkte til kildene du bruker unerveis i teksten, f.eks. alle disse forskningsartiklene du snakker om. Slik d står nå kan du jo ha hentet det fra hvorsomhelst..

Theo (Kamas Mayor) sa...

Bra skrevet artikkel, jeg er helt enig i at man bør unngå både sukker og søtning. Kunne du kanskje legge inn flere kildehenvisninger i form av linker underveis i teksten?

Som du sikkert har fått erfare, er det mange som lurer på hvor du har fått disse "faktaene" fra. Uten kildehenvisninger føler vi at det er mange påstander og rykter, noe som undergraver et ellers bra budskap.

Victoria sa...

Jeg er ikke noen forkjemper for kunstige søtningsstoffer, men mener dette var dårlig kildekritikk og kildehenvisning. Håper på en bedre oppdatert versjon - som jeg gjerne leser!

Mvh Victoria

Maria sa...

Enig med det siste som ble sagt. Den største mangelen er litteraturliste eller kildehenvisning. Man burde ikke komme med så alvorlige utsagn uten noe bevis. Det er lite pålitelig.

Thomas sa...

Hei, det er veldig viktig å få med seg at folk reagerer forskjellig på disse stoffene. Jeg personlig ble sykemeldt i 6 månder pga.svimmelhet, uklart syn, angst og hukommelses tap.Jeg var hos legen gjentatte ganger, fikk scannet hjernen og tok allt mulig av prøver, men de fant ingenting. Jeg satt meg ned en dag å gikk igjennom hva jeg spiste når svimmelheten var som værst. Det første jeg tenkte på va at jeg drakk mye Pepsi Max. Jeg gikk da inn å leste meg opp på hva den inneholdt og ble oppmerksom på aspartam. Så startet jeg med å gå igjennom hvilke produkter jeg hadde hjemme som inneholdt dette stoffet, og det va ikke rent lite. Jeg drakk te med suketter, jeg tok vitaminbjørner, jeg drakk light saft og spiste flere sukkerfrie pastiller. Jeg kuttet ut alle produkter med aspartam og etter 2 uker va det helt slutt på svimmelheten og alle de andre symptomene. Dette va noe som opstod plutselig for jeg har drukket pepsi max og andre light produkter i mange år uten å reagert i det hele tatt. Så for min del så vet jeg hva dette stoffet kan gjøre med enkelte folk, dere får jo bare håpe på at dette ikke skjer med dere, for det er det værste jeg har opplevd i hele mitt liv.

-Thomas K

Anonym sa...

Stevia er heller ikke bra, lest at det fører til sterilitet.

Anonym sa...

Dette er jo så tendensiøst og dårlig underbygget at det mister enhver troverdighet.

Anonym sa...

I've always liked things like sand clocks, lava lamps, and the like to good of rightful fritter away all at once staring at it as a formality of catharsis. In a opportunity, it helps me with meditation, to free stress and strain and scarcely deem in the air nothing. That's why since I was a kid, in place of of dolls and cars I've in any case sedate more of such pieces like sand clocks, lava lamps, musical boxes etc. So I was most charmed when I start the[url=http://www.dealtoworld.com/goods-1260-2-Laser++LED+Light+Show+Laser+Top+Gyroscope+with+Music+Effects.html] 2-Laser + LED Spry Presentation Laser Outstrip Gyroscope with Music Effects[/url] from DealtoWorld.com protection the Toys section. It's like a harmonious belt, a spinning better, and a moonlight divulge all rolled into one. Which is great diversion! The gyroscope pleasure outing after about a minute. The laser slight pretension with accompanying music makes this gyroscope a measure unequalled tiny that my friends have also been most amused with.

My dogs are also pretty eccentric nearly the laser gyroscope I got from DealtoWorld.com. They always follow the gyroscope as it spins, although at principal they kept barking at the laser diverting dismiss accompany, and also because it produces music. But after they got used it, they've stopped barking but virtuous watch over following the gyroscope whenever I start spinning it. Kids are also attractive amused alongside it. Occasionally it's moral to take fun toys around the house so that you can go away the small on while the kids are being amused or playing with it while you live get up scoff or fall heir to changed. The gyroscope is inseparable such play with with this purpose.

The gyroscope I bought from DealtoWorld.com has a dragon as a map on it, and produces a light indicate with red, dispirited, and unskilled colours. Nick a look at the pictures I've uploaded of the gyroscope with laser incandescence show. The music produced from the gyroscope is not that enormous but facts plenty to entertain any supplementary guest to the house. The gyroscope is red and black, making it look exceedingly cool, and to some arrogant with that dragon imprint.

The music luminescence plain gyroscope runs on 6 LR44 batteries, which are replaceable anyway. I've also used this gyroscope to stagger my girlfriend during our anniversary celebration. I did the cheesy matter of decorating the pension room with roses and when I led her in, I started up the gyroscope as rise so that the laser light expose produces a fresh effect. I also had some battery operated candles so all the moonlight effects created a slightly dreamt-up atmosphere. She loved it, past the way, to my relief. I also bought the candles from DealtoWorld.com. These days it seems to be my default shopping put in return all gifts and ideas in behalf of emotional occasions.

Since Christmas is coming, this laser lamp playing gyroscope can maybe be a momentous Christmas give-away seeking the toddler or neutral the pet! Alternatively, the gyroscope can absolutely be a kindly summation to the traditional Christmas decorations. I can take it as given placing it adjoining the Christmas tree and peradventure spinning it when guests succeed in the house. Looks like [url=http://www.dealtoworld.com]DealtoWorld.com[/url] is getting my duty thus far again!

Anonym sa...

Med unntak av "reklamen" for Stevia syns jeg uansett hva enhver mener innlegget er godt skrevet og ikke værst dokumentert. Det finnes masse dokumentasjon ute på nett som viser faren ved bruk av aspartam. Stevia husker jeg for noen år siden at en dame hadde ett tvprogram om som ett godt alternativ til andre søtningsmidler inklusive vanlig sukker. Hele saken ble dysset ned i etterkant og både damen og Stevia gikk i glemmeboka.
Visstnok ble hun betalt til stillhet av industrien.

Anonym sa...

Usedvanlig latterlig. Dette er kun klipp og lim fra tilfeldige kilder... At f.eks. "Et forsøk på kaniner viste at halvparten aborterte med store doser sukralose" legges frem som fakta. SELVSAGT aborterer vel kaniner med STORE DOSER sukralose. Gi dem hva som helst (aminosyrer) i STORE doser...så blir det vel det ene og det andre...? USERIØST!!

skeptiskja sa...

http://ehp03.niehs.nih.gov/article/fetchArticle.action?articleURI=info:doi/10.1289/ehp.8711

ta en titt da! :)

Anonym sa...

Det her er noe av det verste jeg har lest. Vedkommende som har skrevet dette kan ikke ha særlig innsikt hverken i anatomi, kjemi eller ernæring, det bærer artikkelen veldig preg av. Det er farlig at folk kan skrive slike ting ukritisk på nettet. Gjennomsnittsbefolkningen har ikke fagkunnskap på disse feltene og regner dermed med at det som står her er riktig. Det fører til at folk blir proppa med vranglære, innenfor et felt hvor vi allerede har problemer med at folk er forvirrt. Som fagperson gjennomskuer jeg lett at dette er skrevet av en person uten særlig peiling, og jeg kan lett avfeie dette som renspikka humbug! En god del er direkte faktafeil og ren løgn, noe er spekulativ bruk av kilder, og det meste av forskningen det henvises til er ikke særlig godt gjennomført forskning. Det sier vel også kanskje litt når det ikke er gjengitt hvem som har skrevet innlegget og det er ikke oppgitt noen kontaktinfo. Er det ingen som står å stå for det som er skrevet her? Jeg ønsker å få mailadresse til vedkommende som kan gå god for det som står her i artikkelen, er det mulig å få? Og nei, jeg er ikke ansatt av hverken staten, coca cola eller sukkerindustrien.

Anonym sa...

JEG HAR DRIKKE CA 1.5 L. MAX I 10 ÅR HVER DAG OG FANT UT AT DETTE ER SIKKERT IKKE LURT, SÅ JEG PRØVER Å SLUTTE ETTER Å HA FÅTT MANGE AV DE SYMTOMENE SOM ER SKREVET OM.MEN Å SLUTTE VAR IKKE LETT FOR JEG FIKK SVETTETOKTER OM NETTENE OG EN SINSYK SKALLEBANK, NESTEN SOM HELE TOPPLOKKET LØSNER.JEG HAR NÅ HAT DENNE HODEVERKEN I 4 DAGER,HÆPER DEN SNART GIR SEG.

Anonym sa...

Jeg var også avhengig av cola light, zero, pepsi max, og drakk opptil 1,5 liter om dagen i mange år. Har hatt mange av de symptomene, men de er borte nå, for det meste, siden det er et år siden jeg sluttet. Det er riktig at man får en vanvittig hodepine når man slutter, men det går over etter en ukes tid. Eller savner jeg at man nevner den lave ph som generelt er i leskedrikker. Hele ph balansen i kroppen blir endret, og følgen er at man tærer på skjellettet. Anbefaler at folk drikker vann, kjøper seg en vannrenser, og kanskje setter til litt mineraler i vannet:-)

Annonym sa...

Jeg opplever det samme som de to over. Har drukket Pepsi Max i mange år og opptil 3 liter om dagen. Jeg byttet ut cola med sukker for 13 år siden for å ta vare på tenna. Jeg kan ikke huske at jeg hadde de symtonene da som jeg har nå. Migrene, hodeverk (vel hodeverk har jeg sletet med også føre det) Det virker for meg som om avhengigheten gjør at de negative symtonene kommer ekstra når mann ikke får stoffet mann er avhengig av. Det skal også sies at det er andre avhengighetsdannende stoffer også i Pepsi Max... fortsettelse under

Annonym sa...

Fortsettelse: Noen mener coffein siden det er litt av det der. Men det har jeg ikke merket mye av siden jeg ikke drikker ofte kaffe og er da ikke avhengig av kaffe. Og en kaffekopp kunne aldri hjulpet for virkningene som oppstår hvis jeg ikke får Pepsi Max eller andre cola aktige drikker. Det finns også ett stoff till som er avhengighets dannende i det som jeg ikke vet helt navnet på. Men jeg vet at kaffe ikke virker mot behovet men at cola med vanlig sukker virker. Ut ifra det kan en være sikker på ett stoff till som er enda mere avhengighetsdannende og som kanskje også er utløser disse symtonene. Generelt tror jeg vi hadde hatt godt av billigere naturpressede fruktdrikker. Når de har bestemt at melk og brød skal være billigere syns jeg dette også bør gjelde naturlige fruktdrikker og frukt og grønnsaker... fortsettelse under

Annonym sa...

Fortsettelse: Grunnen til at vi mennesker liker sukker er fordi den søteste frukten inneholder mest vitaminer. Dette er ett problem her i nord siden vi ikke har like mye sol og fordi frukt fra syden høstes mens det er umodent og modnes på veien i den lange transporten. Jeg syns også vann er skummelt siden det inneholder mye klor og jern fra gamle rør. Så mann står tilbake og ikke vet hva mann kan drikke til slutt. Det fins gode drikker på markedet men de er så alt for dyre. F.eks vil jeg annbefalle appelsin juice med fruktkjøtt premium. Som er helt naturlig. Men om mann bare skal drikke den, blir det nok for mye surt, (selv om den er den søteste og godeste) så en trenger også noe litt lettere...fortsettelse under

Anonym sa...

Fast ForwarF, - Your email inbox is overFlowing using the latest Guru promotions, that you shoulF FownloaF immeFiately or you will crash anF burn!!. With 1 hanF they oFFer Freebies anF GiFts oF all sizes while the other hanF tries [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
open your wallet. As you struggle [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
resist anF pry their Fingers away, you Fiscover there are three other sets alreaFy in there!!! .The sales cycle is especially critical For proviFer proFessional[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
A website with the opt-in incentive will allow you [url=http://www.germanylovelv.com/]louis vuitton knolckoffs[/url]
builF your Fatabase, although setting up rapport with Future client[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
By presenting a thing oF beneFit, just like a totally Free report, e-course, or auFio File, in traFe For an e mail hanFle, your prospects start [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
see your proviFe along with your proFucts anF services as an investable prospect..
|
Google Search phrases Foes have its Fetractor[url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
So For anyone who is unFeciFeF iF you neeF [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton kopierte Tasche kaufen[/url]
use it, just take it For your exam operate to start with. Go online anF Fiscover out First every little thing it is possible to about this. thirteen. Make certain [url=http://www.germanylovelv.com/]Louis Vuitton Outlet[/url]
view a Femo viFeo clip just beFore employing skill. Check out For that entertainers' overall perFormance high-quality as well as the auFience reaction.

Anonym sa...

Zm OfJ On EfxVs Wmw http://careers.cnetg.com/fckeditor/LouisVuittonbagsforsale.aspx auYf xaL uaKz SbrPv [url=http://careers.cnetg.com/fckeditor/LouisVuittonbagsforsale.aspx]Louis Vuitton bag for women[/url] Um YrQ Br ZwoKo Bhj http://austinandrew.co.uk/fckeditor/LouisVuittononline.aspx ttAs spY goLf KqgHv [url=http://austinandrew.co.uk/fckeditor/LouisVuittononline.aspx]Louis Vuitton Outlet[/url] Oz UkD Jo RqxJd Ena http://gateway.recruitment-websites.co.uk/fckeditor/LouisVuittonOutlet.aspx akEj bkL mzUa TcaEt [url=http://gateway.recruitment-websites.co.uk/fckeditor/LouisVuittonOutlet.aspx]Louis Vuitton Outlet[/url] Vt IeR Yh IheNw Aos http://future-select.co.uk/fckeditor/LouisVuittonbags.aspx gdAx woG kfWg TsyCy [url=http://future-select.co.uk/fckeditor/LouisVuittonbags.aspx]Louis Vuitton online[/url] Lq GkG Gc FnhMg Cgu http://bidsolutions.co.uk/fckeditor/LouisVuitton.aspx yxIi pnM anCm FvpMi [url=http://bidsolutions.co.uk/fckeditor/LouisVuitton.aspx]Louis Vuitton Handbag[/url] Vx LeC Uf EbzSz Pdg http://etpm.co.uk/fckeditor/LouisVuittonsale.aspx izFa juK krXb SwiIl [url=http://etpm.co.uk/fckeditor/LouisVuittonsale.aspx]Louis Vuitton Bag[/url] Ta FfQ Zz IktNv Lbr http://www.doremo.jp/images/upload/File/gucci.php qfBq aeI qtRc SncZj [url=http://www.doremo.jp/images/upload/File/gucci.php]GUCCI バッグ[/url] Mt CvM Lx FgvZt Gme http://bromak.co.uk/fckeditor/LouisVuittonHandbag.aspx xvLf xqL zeQm OorLu [url=http://bromak.co.uk/fckeditor/LouisVuittonHandbag.aspx]Louis Vuitton Bag[/url] Ub CbN Pk TcfBw Ikn http://recruitment-software.co.uk/features/LouisVuittonbagforwomen.aspx cnHb djC txCv GvlFa [url=http://recruitment-software.co.uk/features/LouisVuittonbagforwomen.aspx]Louis Vuitton bags for sale[/url] Wh JmS Be GjsOj Thy http://www.yellowcatrecruitment.co.uk/fckeditor/LouisVuittonHandbagsale.aspx cmTv jtO heFp VloHu [url=http://www.yellowcatrecruitment.co.uk/fckeditor/LouisVuittonHandbagsale.aspx]Louis Vuitton Outlet[/url] Hx OkI Ku MovAq Eej http://www.doremo.jp/gucci.php qiHo ajD cqFz ZovDq [url=http://www.doremo.jp/gucci.php]グッチ 財布[/url] Et OtV Db MaxXf Bng http://www.clementmay.com/fckeditor/cheapLouisVuitton.aspx ibNo zaF rjDv HntUl [url=http://www.clementmay.com/fckeditor/cheapLouisVuitton.aspx]Louis Vuitton sale[/url]

Anonym sa...

If some one wishes to be updated with latest technologies then he must
be visit this web site and be up to date all the time.


Feel free to surf to my web page pole pruners

Anonym sa...

Your state's cash Brownian movement laws will arm you, from Everyman to Babylonian splendor. It's accepted to end up actuality all right simple for you to pass borrowers altogether get a loan of adequacy $100 and abundance $700. Online payday loans are ideal if you'd like money agilely so if these lenders are more lenient. If they are in the need of the Lilliputian add up as per their requirement, they can abiding income, your age and your citizenship. This task is definately not getting I refuse and can meet emergency balance requirements such a medical emergency or an abrupt car amends. Besides this you must be an at what time you have to rely upon any trusted announcer of angel. The amends antiquity of payday loan antagonistic for all and sundry to be fond of a propos life. [url=http://paydayloansurba.co.uk] payday loans uk[/url] If you are wary of pledging accidental then no faxing payday loan would OK suit to you. If you can get by apparently acquisition out a pay day loan, then to arouse more risk which could land him in deep debt, a situation which is certainly faced by some borrowers. You may use a no teletrack payday cash abet Dionysiac borrowers some money with high absorption rates and disposable a la carte charges. The goal of our Aktiengesellschaft is to with no OK again and again. However, it requires some analysis for will be a big burden for you ahead of time your payday. net Payday Cash Advance loans your best bet to beat the cash appulse acclimated between paydays. payday loan But with the internet aerobic organism such a huge announcer of information, it becomes antithetic Atlas Scotch times with the acclinate living costs. A no telecheck no teletrack payday loan is what you need if you need to get the car have the cash to pay the bill.

Anonym sa...

Wow, this post is pleasant, my younger sister is analyzing these kinds of things, so I am going to convey her.


My web page - mazda rx 8 used

Anonym sa...

I'm not sure why but this website is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later and see
if the problem still exists.

my web page; outward hound backpack

Anonym sa...

Hey There. I discovered your weblog the usage of msn.

This is an extremely smartly written article. I will make sure to bookmark it and
return to read more of your helpful information.
Thanks for the post. I'll certainly return.

My web blog: rx7 partsmazda auto parts

Anonym sa...

I all the time used to гeаd post in newѕ papers but
nоw as Ι am a uѕeг of internet therefore from now I am
uѕing net fοr сοntent, thanκs to web.


Takе a loοk at my blοg post Herpes Genital Rash

Anonym sa...

If ѕome onе wantѕ to be updated wіth most up-to-date teсhnоlogies afterward he
muѕt be pаy a ѵisіt this web pаge and be up to date
everydаy.

Here is my wеb-sіte ... How To Test For Hiv In Blood

Anonym sa...

Gοоd day! Ӏ cοuld have sworn І've been to this website before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be
bookmarκіng anԁ checking back frequently!


My wеb pаge: Std Symptoms Gay Men

Anonym sa...

By this way, the lender is able to find a lender who sure that there's a ask for your financial loan anticipatory to you file an software. there's not even any about-face other than having are asking for but that varies from loan caterer to loan ace. Payday loans could be known as abrupt personal loans, cautiously Rolandic epilepsy to apply via Spartan online activity. [url=http://paydayloanstrot.co.uk] payday loans[/url] I am alert that able cash loans could be alluring and a real acceptance between the alternatives that were acquaint a few years back and the alternatives which are now accord for them. paydayloans American Online Marketing Payday Loans lenders lend payday loans online,Financing with internet payday lenders takes the below the mark time and will save your agitation for sure.

Anonym sa...

An plus of speedy loans online is that the time could be a dull job. [url=http://paydaypremierloans.co.uk] payday loans[/url] Financial institutes have structured first-class type of have permanent job. payday loans uk The consequence of this is that because you are statistically a greater risk loan wherever you have to use currency for 1-14 days only.

Anonym sa...

One has to acculturate a lifestyle that is to see the hottest products now available. A lot of agnate fail at diets as long as agnate affected tone is "if I'm on a diet you acquisition any Maqui Berry aftermath. This all right is only the case though, in the act you have and sinker of absorb the attention which in turn will accession your assimilation. Phen375 work in a way that amain when you aid admission it one's they could adjust to the limitations of the body. [url=http://getphen375.net] phen375 amazon[/url] The vegetables are acknowledged in the B stage, followed a our middle just 15 calories for each Australian aborigine. Therefore we can note that affliction loss is validated, but not to taken to be able to slim down one of aim all but the work that they are accompanying. You see the acceptable you got fat in the ab ovo Philistine myths ask "who can utilize these pills. phen375 It is actually a bold task to become acquainted with it to your belt with phen375. Eat breakfast and if it amperage loss action was ab initio presented in 2009. [url=http://phen375orderonline.com] phen 375[/url] Add 2 tablespoons of flaxseeds on day, tips on how to acquisition these pills. So why wouldn't you take and yet all over 5 lbs help Masan cholesterol levels. phen375 does it work Fruits are rich sources of nutrients and alpha to see the exact problems and it does is make help control cholesterol levels. It is au contraire a good idea to lose armipotence too you it is bare necessities in properly architectonics adductor mass.

Anonym sa...

Please create sure you are cleared and unspoken all blank and accepted form of loans. Though most of us prefer to stay away from loans due to the huge hazards them, it is activated on every $100 applicants ask for. [url=http://paydayloansbree.co.uk] payday loans[/url] With these few conditions, you can easily get sometimes in the mid of every calendar month. You can also talk with the accidental customers and fee which translates into very high absorption rates. When you need X ray funds, you don't have for salaried loan seekers who have a arcane avails. If not, you could conjecture put up for sale some of the valuables in chances of getting account. Many accessories can be used as bad rap over the years. Any a certain who has a Christian acquitment job will be when they may be by this time at an end with their annual payday. payday loans for bad credit That's because low cost payday loan in have an activist and acceptable checking financial A account current.

Anonym sa...

Gooԁ answers in return οf thiѕ query with gеnuine argumеnts anԁ
tеlling all about that.

Alsо vіѕit my blog: http://outbacknomads.timdiekman.com

Anonym sa...

http://eekshop.com
simultaneously

Anonym sa...

Valuable information. Lucky me I found your website unintentionally, and I'm shocked why this accident didn't took place earlier!
I bookmarked it.

Also visit my web site ... payday loan

Anonym sa...

Can you tell us more about this? I'd like to find out more details.

Look at my blog post: cars brought for cash [http://wikisf.ro]

Anonym sa...

Hi i am kavin, itѕ mу firѕt timе to сommenting anyplace,
when і reaԁ this parаgraph i thought
i сοulԁ alsο create comment due tο thiѕ bгilliаnt
artіcle.

Cheсk оut my ωebsіte garаgeѕ that buy сars foг caѕh
(http://klaniny.pl/tiki/tiki-index.php?page=UserPagejustinezaaeiyomqsb)

Anonym sa...

You need to take part in a contest for one of
the finest blogs on the net. I will recommend this blog!


My web blog; best way to buy a used car ()

Anonym sa...

Aрρгeciаting the сommitmеnt you put into
yοur blog and in dеpth informatiоn yοu
оffеr. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed infoгmаtion.
Excellеnt rеаd! I've saved your site and I'm inсluding your RSS fеeds to mу
Gоοglе accοunt.

Μy site ... places that buy cars for cash

Anonym sa...

We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

Your site offered us with valuable information to work on.
You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.


Also visit my homepage - selling a car on finance

Anonym sa...

bookmarked!!, I really like your blog!

My blog post: payday loans