3.2.07

Dagbladet selger vaksiner

Dagbladet har i lørdagsutgaven, 03.01.07, en super annonse for influensavaksiner, maskert som en artikkel, over to hele sider pluss fete typer på forsiden: "Advarer mot ny og farlig influensa."

"Fakta" fra avisen
I en "fakta"-rute kan vi lese at "Vaksinen er det eneste middelet til å forebygge influensaen." To medikamenter nevnes, det ene er Tamiflu. Det nevnes i tillegg at myndighetene har store lagre Tamiflu, og det er i påvente av en verdensomspennende epidemi som "kan bryte ut når som helst".

Hvis du har lest "Bløffen om fugleinfluensa" som ligger på bloggen, har du gjennomskuet "artikkelen" allerede. Den fungerer som skremsel for leseren, og pusher vaksiner til befolkningen.


Forebygging uten vaksine
Vaksiner og debatten rundt emnet blir omtalt i et senere nyhetsbrev, men du har allerede fått litt opplysning om dette fra "Din kilde til usensurert helseinfo" når fugleinfluensa omtales.

Les det nyhetsbrevet igjen for å få tips til hvordan du forebygger framtidig influensa uten å bli overtalt til å kjøpe vaksiner.

Som vist tidligere, har Tamiflu kun vist følgende effekt: Den hindrer ikke influensa, men reduserer en vanlig influensa med en fattig dag. Til gjengjeld kan den ha bivirkninger som forverrer sykdomsforløpet, hvis du i det hele tatt blir syk.


"Trussel mot mer enn 900 000 mennesker"
Dagbladet vil ha deg til å tro at 900 000 nordmenn er i ekstra fare, "og som bør ha en vaksine mot sykdommen."


Klarer du å se hvem som mest sannsynlig har tipset Dagbladet? Hvem tror du tjener på det om nesten en million nordmenn kjøper vaksiner?


Årets fantastiske vaksine
Denne "farlige influensaen" de omtaler er visstnok med i årets vaksine. "Vi har derfor godt håp om at årets vaksine er god og effektiv, sier Iversen (fra Folkehelseinstituttet)".


Like god som Tamiflu, som er så godt som nytteløs, og som norske myndigheter har kjøpt inn 1,4 millioner doser av?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Bull's Eye!

Anonym sa...

Hei digger bloggen din!!! kom akkurat over den og her er mye bra å lese. skal bli veldig interessant. Har savnet info om dette ang det som skjer her i Norge. Stå på !!!!!

Anonym sa...

Ser de har funnet fuglevirus i England nå. Så DENNE GANGEN tar det sikkert av! :-P Fin artikkel om fugleinfluensaen, stå på!