19.3.07

Svar på B-17-spørsmål

Hvordan vi får i oss kjernene
Et godt spørsmål som noen spurte om, var hvordan vi skal få i oss kjernen fra f.eks. aprikos eller fersken når de er så harde?

Svaret er at vi må knekke dem opp, og spise frøene som er inni. Jeg har aldri prøvd å gjøre det selv, og har heller bestilt ferdige aprikosfrø på nett. Holdbarheten skal være ca ett år i fryser, så det virker mer lettvint slik dersom en skal prøve å gi seg en ny og sunn vane som man fortsetter med.


Hvor vi kan kjøpe aprikoskjerner
Hvis en søker "buy apricot kernels" på nett, får en fram flere alternativer, men her er noen:

http://www.cancer.killer.cwc.net/products.htm anbefales av en kontakt som har erfaring. Du får ren form av B-17(amygdalin) også. Kan være nyttig til kreftbehandling. Amygdalin er jo "medisin" her hjemme, men innen EU er det lov å importere alt som er lovlig kjøpt i annet EU-land til eget bruk. For mer detaljer, les artikkelen "Mer info om B-17".

www.apricotpower.com. Admin har nettopp bestilt derfra, og de ser ut til å gi god service. Og deres "cookies" ser fortryllende ut ;-)

http://www.credence.org/ er også et godt alternativ.


Oslo og Akershus tolldistrikt kommenterer
Når det gjelder import av B-17 vitamin fra USA, må du ta kontakt med Statens Helsetilsyn på telefon 22 24 88 88 for å få en ev. importtillatelse.

Dersom du importerer samme produktet fra et EØS - land, kan du til personlig bruk importere tilsvarende 3 måneders forbruk uten tillatelse. Det er ikke toll på produktet, men ved importen blir det beregnet 23 % merverdiavgift.

Det er heller ikke toll på aprikoskjerner, men også her blir det beregnet 23 % merverdiavgift ved importen.



1 kommentar:

grethe sa...

har lest en del om B17 og har selv bestilt dette men lurer på hvor mye jeg må ta pr dag og om de skal tygges ,tas med mat eller ?
Håper noen kan svare meg.