22.4.07

Science fiction blir virkelig?

The Good Life Letter er en interessant blogg. Den tar for seg et mulig kommende vedtak i USA, som kommer til å påvirke oss i Norge. Det angår deg:


Se for deg en verden der naturlige urter og tilskudd er forbudt. Hvor naturlig grønnsaksjuice er en "medisin".

Hvor helsekostproduktene blir strippet for alle produktene og forbudt å selge alt annet sterkere enn et glass vann.

Hvor det er forbudt for naturopater å praktisere, og de blir fengslet eller bøtelagt når de prøver å bringe kunnskapen sin videre.

Hvor folk med kreft, hjertesykdom eller Alzheimer’s ikke får bruke naturlige/alternative remedier for å lette smerten sin…hvor de ikke blir sett på som ansvarlige eller intelligente nok til å lete etter løsningene på sin sykdom…selv om det er en mulighet for en kur.

Hvor bøker som omhandler naturmidler blir kjørt på hauger og brent. (Det var FDA i gang med å gjøre med Stevia-bøker til det ble bråk, så den er reell...)


Science fiction?
Faktisk ikke. Dette kan skje, og det kan skje snart. Frøene har blitt sådd allerede, bare se hva som skjer i USA. Der har FDA, the Food and Drug Administration, utløst et stille angrep på naturmedisin, og alle som praktiserer, snakker om og gir informasjon om det.

Et nytt FDA-dokument har avslørt planer om å reklassifisere alle vitaminer, tilskudd, urter – og til og med grønnsaksjuice – som regulerte medisiner.

Massasjeoljer og massasjesteiner vil bli klassifisert som medisinske instrumenter, og vil kreve godkjennelse fra FDA for å bli godkjent.

Det er sprøtt, og det betyr at megaselskapene som styrer, frykter den økte interessen for naturlige terapier, at de vil bli kvitt alle sammen!


Ditt frie helsevalg: Farvel?
Mike Adams fra The Organics Consumer Association: “…dominert av farmasiselskapenes interesser, hvor naturopater kastes I fengsel og deres produkter blir ødelagt. Tilskudd og urter vil bli forbudt, og folk som dyrker deres egne medisinske urter kan oppleve raid og arrestasjon… Bare det å selge tørkede brokkoliknopper som god anti-kreftmat kan få deg i fengsel, og å drive en helsekostforretning kan få deg arrestert for å drive medisin.”

Dette kan være DIN virkelighet om ikke lenge.

FDA-”eksperter” (de samme folkene som godkjente Vioxx enda en gang etter at den hadde drept 60.000 mennesker) skal bestemme om urter, tilskudd, vitaminer, og enkle remedier som massasjesteiner skal bli regulert som medisin og medisinsk utstyr.

Noen organisasjoner kjemper mot dette, men de har bare frist til 30.04.07 med å ”kommentere” forslaget.


Hvorfor det angår DEG
USA har verdens mest liberale lovgivning når det gjelder naturmidler. Det som skjer der, kommer unektelig over hit hvor vi fra før ikke her helsefrihet, og angrepene er her i landet allerede.

Hvorfor tror du vi har en legemiddellov som sier at alle naturmidler som er virksomme, skal omklassifiseres til legemiddel? Er det din helse eller legemiddelindustriens næringsinteresser den tjener?

Vi har ansatte hos for eksempel Statens legemiddelverk som tydeligvis er meget skeptiske til naturmidlers virkninger, mens syntetiske medisiner favoriseres, og hvis bivirkninger aksepteres uten diskusjon. De jobber samtidig hardt for å begrense dine valgmuligheter ytterligere.


Vi har Mattilsynet som bl.a. tillater det kunstige søtningsmiddelet sukralose, eller "Splenda", som ikke en gang er testet på mennesker enda. Og samtidig forbyr de bruk av Stevia, en søt og naturlig urt med null kalorier, som har ca halve søtningsmiddelmarkedet bl.a. i Japan, og har vært kjent for mennesker i 1500 år!

Vi har Mattilsynet som er Norges representant når det gjelder EU-direktivene, som tar sikte på å forby tusenvis av naturprodukter. Mattilsynet vil ha strengere lovgivning i Norge enn vi allerede har i dag, og støtter ytterligere begrensninger i regi av EU.

Vi har Statens Ernæringsråd som kommer med anbefalt inntak av næringsstoffer som kun sikrer ditt minimumsbehov. Disse mengdene kommer mest sannsynlig aldri til å gi deg optimal helse!

Vi har Norges representasjon i WHO, som igjen har organisasjonen Codex Alimentarius. Styrt av andre interesser enn helseinteresser, vurderer Codex mat og tilskudd ut fra ”giftighet” i stedet for nytteverdi, noe som allerede viser hvilket fokus de har. Det gjør det også enklere å manipulere fram forbud og restriksjoner, og de forbudene kommer hvis vi ikke gjør noe NÅ.


Hva vi i det minste kan gjøre
Det skal være DIN rett til å velge. DU skal få lov til å velge for din helse hvis du ønsker. Du skal få gå til legen hvis du vil, og du skal da sannelig også få lov til å kjøpe effektive kosttilskudd som kan forebygge, behandle og kurere sykdommer hvis du ønsker det.

Legg merke til at i følge norsk lov er det ikke lov å påstå at et naturmidler kurerer eller virker mot sykdommer. I alle fall ikke for de som selger midlene, selv om påstandene er aldri så godt dokumentert. Kalles ikke det sensur i andre sammenhenger?

Vi er mange velmenende enkeltindivider som ønsker å ha tilgang på gode og sunne naturmidler. Og vi er mange som står på hver vår stein og roper i frustrasjon. Det vi må gjøre, er å organisere oss, og vi har en forbrukerorganisasjon i Norge som arbeider med akkurat disse problemstillingene.

Dersom du bryr deg om din og dine kjæres helse og rettigheter, skal du vite at mange behandlingsmetoder holdes skjult, og de motarbeides av interesser med en annen agenda. Tro hvorfor de enda ikke har kommet med en mer effektiv behandling, og ikke minst forebygging av kreft?...

Fritt Helsevalg jobber for dine rettigheter, og de bør få din støtte. Krefter jobber mot din valgfrihet, så gjør ditt for å støtte de som faktisk prøver å ivareta dem. Ikke tenk på det, støtt dem.



7 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er jo så sykt at jeg har lyst til å sette meg ned å skrike, men jeg blir også så sint at jeg får lyst til å springe inn hos mattilsynet og tvangsfore dem med ren aspartam, for den er vel ikke farlig er den vel !!!
grrr.

Anonym sa...

Dette er bare skremmende...
Så mat som skal holde oss friske skal bli forbudt?

Admin sa...

Det ser vel dessverre ut til at mye av det som kan holde oss friske og kurere sykdommer (forbudt å si for de som selger produktene) blir motarbeidet av våre egne helsemyndigheter. Hvem sin agenda tjener de?

Thomas sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Thomas sa...

Det er vel en grunn til at det kalles alternativ medisin.

Det av syntetisk laget medisin funker som oftest mye mer effektivt også.

Men jeg ser ikke helt problemet. Så lenge jeg får kjøpt mine vanlige dagligvarer som frukt og grønt, hvaregryn, brød, fisk, kylling osv så skal jeg nok klare meg fint. 100% av medisin jeg bruker er uansett allerede laget i et laboratorium, men nå bruker jeg medisiner stort sett aldri.
Skal gå bra dette

Anonym sa...

du er ganske naiv thomas

Anonym sa...

Her er det ikke snakk om å være naiv. Dette er et overtramp i demokratiet! Vi blir holdt utenfor en grunnleggende forandring i hele vårt ernæringsspekter, og får ikke LOV å ta del i denne debatten på noe nivå.

vår regjering tillater en livsfarlig vaksine på våre unge kvinner og skal nå altså ta kontroll over all naturlig sunn mat, samt kosttilskudd og alternativer til syntetisk, og oftest forurensede farmasøytiske varer.
Jeg leste senest for noen dager siden en rapport om hvor lite hensyn det taes til renslighet mellom de forskjellige bestanddelene når medisiner produseres...

Jeg fatter og begriper ikke at dette ikke kommer i beste sendetid i NRK! Det er helt ufattelig at denne CODEXen skal få gå sin gang og vi bli tvunget til å betale ennå fler skatter vi aldri kommer til å se det døyt til...