26.4.07

Gjennomgang av Mattilsynet


"Vil ha full gjennomgang av Mattilsynets rutiner"

Dessverre ønskes denne gjennomgangen pga Mattilsynets manglende evne til å avdekke at 40 ungdyr døde av vanskjøtsel og sult. Det nevnes her i kontrast til det som virkelig burde ført til en gjennomgang av våre matmyndigheter:

Fordi årsaksforhold kan være litt kompliserte og ikke alltid like åpenbare når det gjelder mennesker, er det enda ikke planlagt noen gjennomgang av Mattilsynet pga følgende forhold:


- Millioner av nordmenn blir påvirket av kunstige og giftige søtningsmidler som
aspartam og sukralose. Migrene, epilepsi, MS, smerte i ledd og hjernekreft er kjente bivirkninger.


- Mattilsynet forbyr naturlige søtningsmidler mens de favoriserer de kunstige. Stevia, en søt og naturlig urt med null kalorier, er enda ikke tillatt å bruke til tross for årelang "forskning" av EU på urten, sier Mattilsynet. Vel, Japan, som har forbudt aspartam, har over halve sitt søtningsmarked dekket av Stevia, inkludert sukkermarkedet, og Stevia har vært brukt i 1500 år i Paraguay. Sammenlign det med sukralose, "Splenda", som ikke en gang er testet på mennesker, men som slippes rett gjennom.

- Mattilsynet prioriterer næringsinteresser framfor din sikkerhet og helse. Sukralose, som har påviste helseskadelige effekter på forsøksdyr, er ikke testet på mennesker. Det sier Mattilsynet selv. Det slippes likevel rett på markedet. Hvilken rolle spilles det vel at i dyreforsøk opptok fosteret stoffet i hjernen og kroppen m.m... Les litt om sukralose her.

- Mattilsynet jobber for at du skal få enda mindre tilgang på naturmidler, jfr. deres innsats for strengere regulering gjennom EU-direktivene og Codex.


Føler du at disse representerer dine ønsker, eller er det kanskje andre særinteresser (les: pengeinteresser) slike reguleringer tjener?

Ingen kommentarer: