14.4.07

Bør advares mot farmasøyters uttalelser

Her kommer en artikkel som stod i Adressa 11. april, og lørdag 15. april i Namdalsavisa. En av de som mottar mail fra Din kilde til usensurert helseinfo bidro med artikkelen. God lesing, dette er fornuftige tanker som våre helsemyndigheter burde ha jobbet etter for lengst.


Farmasøyter advarer mot rosenrot
Farmasøyter går ut i Adresseavisen den 2 april, og advarer folk mot bruken av rosenrot. Ikke fordi de har kunnet dokumentere skadelig effekt av naturproduktet, men fordi de ikke har klart å finne nok vitenskapelig dokumentasjon på den effekten som mange brukere mener å ha funnet.


I økende grad opplever vi at naturmidler, kjent og brukt gjennom generasjoner, blir kritisert og endatil trukket fra markedet under påskudd av at de mangler vitenskapelig dokumentasjon, og derfor kan være til skade for brukerne. Det er gjerne de produkter med størst popularitet og salg som vies denne interessen fra den skolemedisinske fløy.

I første omgang kan man forledes til å tro at dette skyldes en oppriktig omsorg for folks liv og helse. Når skolemedisinerne raskt avfeier enhver diskusjon om naturmedisinens troverdighet og viser til ”manglende vitenskapelig dokumentasjon”, er det nærliggende å anta at skolemedisinen selv fyller kravene om vitenskapelig dokumentasjon som de etterlyser for naturmedisinen?

Så viser det seg at behandlingsmetoder som brukes med den største selvfølge; brystkreftbehandling, hjertekirurgi, og behandling av kroniske lidelser som gikt og astma, er blitt tatt i bruk som standard prosedyre uten en eneste godkjent studie som kan demonstrere at de er trygge! Såkalt randomifisert, dobbel blind, placebokontrollerte forsøk, de eneste som blir respektert som vitenskapelig dokumentasjon av medisinske forskere.

Til tross for at tusenvis av studier gjennomføres årlig, har svært få av de behandlingsmetodene som regnes som grunnpilarer i moderne medisin, gått gjennom disse elementære testene. De medisinske autoriteter erkjenner åpent dette faktum.

New Scientist har publisert at 80 % av medisinske prosedyrer aldri har gjennomgått godkjente forsøk. Ikke så rart da kanskje at Dr. Carolyn Dean MD ND, i sin bok ”Death by Modern Medicine” klart dokumenterer at dødsårsak nr.1 i USA nå ikke lenger kan tilskrives kreft eller hjerte/karsykdommer, men faktisk skyldes medisinsk behandling! 784 000 mennesker dør årlig i USA, mens de følger legens ordre i et monopolisert og strengt regulert medisinsk system.

En gjennomgang av statistikkene viser klart at med mindre du skulle bli påkjørt i trafikken, eller behøve et keisersnitt i en krisesituasjon, vil skolemedisin ikke kunne helbrede deg, men sannsynligvis gjøre deg sykere enn du var før behandling. Faktisk så viser det seg at skolemedisinen selv er ansvarlig for en stor prosent av sykdommene vi lider av.

Dersom du befinner deg på sykehus, er sjansene store for at du havnet der pga en medisinsk behandling som gikk galt. Og mens du oppholder deg der, er sjansen betydelig for at du utsettes for bakterier eller feilbehandling som ytterligere kan forverre din helsetilstand, eller forårsake en tidlig død.

Med dette for øye ønsker jeg å oppfordre rådgiver Linda Amundstuen ved det regionale legemiddelinformasjonssenteret i Midt-Norge om å rette sitt kritiske blikk mot de legemiddelprodukter hun, som farmasøyt, representerer. Dersom de samme krav til sikkerhet og god effekt ble stillt for disse, ville det bli tomt i apotekhyllene våre.

Til gjengjeld ville befolkningen sannsynligvis oppnå betydelig helsegevinst. Å helbrede sykdom har aldri vært målsettingen for den farmasøytiske industri. Det ville være å undergrave sin egen eksistens.

Reidun Jakobsen
Stjørdal

1 kommentar:

Anonym sa...

Enda en flott artikkel av Reidun!