27.4.07

Pressemelding: Norsk sykehus presser lege ut av studie

PRESSEMELDING

Lege trekker seg som prosjektleder i KOLS-studie av naturmedisin etter press fra sykehusledelsen.

Avdelingsoverlege Dr. Alexander W Mills ved Sykehuset Innlandet HF Hamar trekker seg som prosjektleder for en KOLS-studie som hadde til hensikt å bevise at behandling av KOLS med naturmedisinen Oralmat rugdråper er et effektivt og bivirkningsfritt alternativ til et mangelfullt behandlingstilbud fra skolemedisinen.

Foranledningen for undersøkelsen går tilbake til høsten 2006. I en epostutveksling mellom lege og lungespesialist, adm. direktør for Glitreklinikken, Olav Kåre Refvem og undertegnede, innrømmer Refvem at behandlingstilbudet for KOLS er mangelfullt.

”Det er riktig at effekten av medikamentbehandling av KOLS er mangelfull. Dette skyldes ikke minst at det oppstår irreversible forandringer i lungene. Det arbeides nå mer med den oppfatningen at KOLS er en inflammatorisk sykdom som også rammer andre organer. Ut fra den oppfatningen kan det være interessant med antiinflammatoriske midler. Det gjøres jo også bruk av antiinflammatoriske midler som inhalasjonsbehandling (corticosteroider). Dette er imidlertid *særlig forbeholdt de dårligste”, skriver Refvem i eposten. (*Særlig, men ikke nødvendigvis. Feilmedisinering er utstrakt. Red. anm.)

Undertegnede tilbød Refvem å teste rugdråpene på Glitreklinikkens KOLS- pasienter ved bruk av spirometri for å bekrefte i en norsk undersøkelse det man allerede hadde dokumentert i flere utenlandske studier siden Oralmat kom på markedet i utlandet i 1990.

Da Refvem ikke svarte på henvendelsen, søkte undertegnede Regional komité for medisinsk forskningsetikk Øst-Norge (REK1) om godkjenning av å lage en tilsvarende studie som den Glitreklinikken ble tilbudt. Etter at godkjenning forelå den 12. desember i fjor, hadde Dr.Alexander W. Mills påtatt seg rollen som prosjektleder og forpliktet seg til å gjennomføre studien på sitt arbeidssted, Sykehuset Innlandet HF Hamar, divisjon indremedisin - etter å ha orientert ledelsen.

I dag ble det klart at Dr. Mills trekker seg fra prosjektet, etter å ha blitt ”truet” med avskjed av sin sjef, Dr. Håvard Kjelland. Dr. Kjelland begrunner dette, ifølge Dr. Mills, ”med at sykehuset ser seg ikke tjent med å involvere seg i helsekost”. Samtidig skal ledelsen ved sykehuset, vissnok slektninger av fylkeslegen, ha uttrykt bekymring for sykehusets renommé i fagmiljøet, hvis det via pressen ble kjent at studien ble gjennomført på sykehuset med deres utstyr og personell.


Kommentar:
Det er selvfølgelig kjedelig for legenes arbeidssituasjon hvis alt for mange av pasientene deres skulle bli friske av konkurrerende, effektive og fremfor alt ufarlige naturmedisiner. For ikke å snakke om hvilke følger det ville få for den økonomiske veksten til helsevesenet og deres største kunde, legemiddelindustrien.


Den enes død, den andres brød. Men når bevisst, mangelfull behandling av alvorlige KOLS–syke mennesker fører til død, er det ikke brød.

Det er mord!



Vennlig hilsen
Lars Klette
styremedlem i Fritt helsevalg




Oralmat – en alternativ behandling mot KOLS
KOLS er en av de raskest voksende sykdommer i verden, og WHO har rangert den som dødsårsak nummer fire. Medisinsk behandling av KOLS er i dag kun symptomlindrende, og det finnes trolig ingen helbredende behandling.


– Det er derfor merkelig at et lovende naturprodukt som Oralmat blir møtt med motvilje fra Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) og andre fagpersoner i Norge, sier Lars Klette. Les mer >>


Reddet av rugekstrakt
Dråper av et ekstrakt lagd av spirer fra rug ble redningen for Harald Hoel. Nå er plagene hans i forbindelse med lungesykdommen KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) nesten borte, og han kan igjen leve et aktivt liv uten daglige runder med oppkast, timelange hosterier og stort søvnunderskudd.
Les mer >>


6 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er f... meg utrolig! Hva gjør våre myndigheter med dette? Står de bare og ser på?!

Anonym sa...

trodde alle viste at legemidde lindustrien ønsker egentlig at vi skal være syke. tenk om vi var friske, da hadde de gått konkurs.oppfordrer alle til og tenke selv før de putter i seg noe som helst som kommer fra den norske stat eller andre innen legemiddel industrien. dette er et korrupt system i Norge og alle andre land.

iso sa...

Nok en bekreftelse

på dobbeltmoralen, grådigheten, feigheten, frykten råttenskapen i norsk helsevesen på høgt plan. La oss holde oss friske med kvantemedisin!!! Og sende masse gode tankar til disse om at de må utvikle seg til det bedre, bevissthet, hjerte, hjerne og sjel...

Ønsker deg og dine ei flott helg!!

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk

Anonym sa...

Ronnie Williams is a staff writer for Wireless - Phone - Gallery - offering Latest and Discounted
google nexus accessories (also known as wireless google
nexus one accessories) and a lot more accessories for Samsung, Blackberry,
Apple, Nokia and Sony Ericsson. The applications that have been mentioned are readily compatible with nexus 7 device and these apps provide effective
health advice. Moving on, this handset ships with Android Gingerbread for
its OS but soon enough the famous Ice Cream Sandwich update will land on
this phone.

Google+ sa...

Ekte Kjærlighet Stave Caster Dr. Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velhavende staver, Beskyttelsesformer, fruktbarhetstasting. Kontaktinfo
(Email: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +2348155425481)